brand

Mercedes CLE Cabriolet dezvăluit complet în imagini oficiale

Mercedes CLE Cabriolet dezvăluit complet în imagini oficiale

Abia ieri, Mercedes-Benz a dezvăluit în premieră CLE Coupe și a publicat doar două fotografii cu fratele său decapotabil. Astăzi, constructorul german face publice mai multe fotografii cu CLE-ul decapotabil, care va sosi pe piață după modelul cu acoperiș dur. Cu toate acestea, nu este vorba de un debut în toată regula, ci mai degrabă de o avanpremieră detaliată a modelului.

Deși în prezent nu sunt disponibile prea multe informații oficiale, putem confirma că CLE Cabriolet vine cu un acoperiș pliabil din pânză, la fel ca predecesorii săi. Reamintim că CLE, în formele coupe și cabriolet, se lansează ca înlocuitor atât pentru Clasa C Coupe / Cabriolet, cât și pentru Clasa E Coupe / Cabriolet. Acest lucru explică cu ușurință de ce CLE este mai lung decât noul C-Class Sedan și chiar un pic mai lung decât modelul anterior cu două uși E-Class.

Sub acea copertină roșie, interiorul modelului CLE Cabriolet imită habitaclul modelului CLE Coupe. Cu toate acestea, există o piele roșie izbitoare care acoperă scaunele și panourile ușilor și care face o legătură vizuală cu capota moale. Monitorul liber din centru, instrumentarul de bord complet digital și acele butoane tactile capacitive negre și lucioase de pe volan sunt, totuși, comune cu CLE Coupe.

Mercedes nu spune nimic despre gama de motoare a cabrioletului. De fapt, fotografiile pe care le vedeți în galeria de mai sus nu sunt însoțite de un comunicat de presă oficial, ceea ce înseamnă, probabil, că debutul complet și oficial al modelului Merc decapotabil va avea loc peste câteva luni. Logica ne spune că familia de propulsoare va fi împărțită între cele două membre CLE, ceea ce înseamnă că probabil va exista un mild-hybrid cu șase cilindri de 3,0 litri disponibil pentru CLE Cabriolet.

În Europa, motorul de bază pentru noul coupe este un turbo de 2,0 litri cu un generator de pornire integrat și o cutie de viteze automată cu nouă trepte, bun pentru 255 de cai putere și un cuplu motor de 400 Nm. La rândul său, vârful de gamă CLE 450 4Matic are sub capotă un șase cilindri în linie de 3,0 litri cu 375 CP și 500 Nm. Nu este disponibilă o transmisie manuală, indiferent de motorizarea aleasă.

Ca o notă secundară, merită menționat faptul că Europa primește și un motor diesel. CLE 220d este propulsat de un turbodiesel de 2,0 litri cu 197 CP trimiși doar la roțile din spate. Potrivit unui document EPA, piața americană va primi anul viitor și AMG CLE 53 cu motorul de 3.0 litri al lui GLE 53, unde produce 429 CP și 560 Nm. Am văzut această mașină în formă de prototip testând pe drumurile publice.