brand

Mercedes-Benz GLC Coupe 2024 debutează în versiunea 300 4Matic Mild Hybrid

Mercedes-Benz GLC Coupe 2024 debutează în versiunea 300 4Matic Mild Hybrid

Bucățile de camuflaj rămase au fost în sfârșit îndepărtate, iar Mercedes-Benz GLC Coupe 2024 este aici. Cu mult mai mare decât predecesorul său, schimbările stilistice evolutive de la exterior ascund un interior complet nou, care dispune de un ecran tactil central mare orientat spre portret și de tot felul de echipamente standard.

Cea mai mare parte a noutăților de pe GLC Coupe a fost acoperită anul trecut, odată cu debutul clasei GLC standard. Ca o reîmprospătare, elementele cele mai importante la exterior includ o fascie inferioară actualizată cu faruri mai subțiri în partea din față și lumini spate mai subțiri cu o fascie spate revizuită. La interior, habitaclul se bucură de o schimbare spectaculoasă datorită unui ecran de 12,3 inchi pentru șofer, montat în stil peisaj plutitor, cu un ecran tactil central de 11,9 inchi orientat spre portret în mijloc. Propulsorul noului GLC Coupe este același motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri folosit la GLC standard, care încorporează un sistem mild-hybrid de 48 de volți pentru a produce 255 de cai putere și un cuplu de 295 de livre-pietru.

Există câteva diferențe care merită remarcate. La lansare, singurul GLC Coupe pe care Mercedes îl oferă este 300 4Matic cu un pachet AMG Line standard. Asta înseamnă că toate coupe-urile primesc grila elegantă cu stea AMG și merg pe jante de 19 inch (cele de 20 inch sunt opționale). Forma revizuită scade coeficientul de rezistență la înaintare la 0,27, iar interiorul vine cu caracteristici AMG Line standard, cum ar fi un tablou de bord căptușit cu piele, cu o gamă largă de furniruri de lemn pentru finisaje. Un acoperiș panoramic este, de asemenea, standard, iar în ceea ce privește departamentul tehnologic, pachetul AMG Line include scaune încălzite pe toate părțile, sunet surround Burmeister 3D, încărcare wireless a telefoanelor și cel mai recent sistem MBUX.

Din punct de vedere al spațiului, lucrurile sunt evident destul de diferite de la stâlpul B în spate. Există 19,2 metri cubi de spațiu de încărcare în spatele scaunelor din spate, un pic mai puțin decât la GLC standard, dar un pic mai mult decât la GLC Coupe de anul trecut. Rabatați al doilea rând și veți găsi 52,6 picioare cubice de spațiu total - de asemenea, o îmbunătățire față de modelul anterior. Dacă tot comparăm noul cu vechiul, GLC Coupe 2024 este cu 1,2 inch mai lung și mai puțin de un sfert de inch mai înalt decât predecesorul său. Din punct de vedere al lățimii, noul Coupe este puțin sub un centimetru mai lat în spate și o cincime (da, o cincime) de centimetru mai lat în față. Ți-am spus că este ceva mai mare.

Mercedes-Benz GLC Coupe 2024 debutează în versiunea 300 4Matic Mild Hybrid

Sistemele avansate de asistență a șoferului se regăsesc din belșug în noul GLC Coupe. În afară de suita normală de senzori și sisteme de alertă, Mercedes include camera Surround View la 360 de grade pentru manevrele de apropiere. O "capotă transparentă" se numără printre funcțiile camerei, arătând efectiv terenul direct în fața vehiculului. Combinat cu un mod off-road standard care include controlul coborârii în pantă, acesta permite șoferilor să manevreze cu atenție SUV-ul zvelt pe teren dificil.

Mercedes nu este pregătită să discute prețurile pentru GLC Coupe 2024 și nici nu știm exact când va ajunge la dealeri, dincolo de "mai târziu în 2023". Am văzut modele AMG complete testate în public, așa că așteptați-vă la variante mai fierbinți, posibil anul acesta sau, în caz contrar, cândva în prima jumătate a anului 2024.