brand

Mercedes-AMG CLE Cabriolet a fost surprins la testele pe zăpadă

Mercedes-AMG CLE Cabriolet a fost surprins la testele pe zăpadă

Mercedes-Benz a intensificat faza de testare a viitorului Mercedes CLE-Class cu ceva nou și interesant surprins de spionii noștri. Noul model va înlocui coupé-urile și decapotabilele Clasa C și Clasa E, fuzionându-le, în esență, într-o singură marcă nouă, Clasa CLE. Și, bineînțeles, va exista și o versiune AMG de vârf de gamă care se va numi CLE 63, iar colegii noștri au văzut una în public.

Surprins în timp ce făcea turul pentru teste pe vreme rece, prototipul AMG CLE 63 poartă pielea de serie. Acoperișul din material textil poate fi văzut clar în fotografiile spion, în timp ce elementele AMG așteptate, cum ar fi o cale de rulare mai largă, o caroserie mai lată și o bară de protecție frontală mai agresivă, împreună cu o grilă Panamericana și frâne mai mari, toate acestea se văd în prototipul reperat.

În timp ce partea din spate este cumva ascunsă cu guri de zăpadă care populează partea din spate, țevile sale de eșapament cvadruple pătrate se arată admițând apartenența sa la elita modelelor 63. Le-am văzut deja în mișcare pe Nurburgring anul trecut și ceea ce putem spune este că cei care așteaptă vârful AMG CLE vor fi încântați.

Este probabil ca AMG CLE 63 să împrumute un sistem de propulsie de la noul Mercedes-AMG C63, oferind un sistem PHEV împreună cu motorul de 2,0 litri cu patru cilindri care ar trebui să fie bun pentru 671 de cai putere (500 de kilowați) și un cuplu de 752 de lire-picior (1.020 Newton-metri).

O caracteristică interesantă este că, în timp ce C63 are portul de încărcare în aripa spate stânga, CLE63 Convertible și Coupe îl au în bara de protecție spate, în partea dreaptă. Această alegere de design este prezentă și la alte mașini de volum redus, cum ar fi viitorul AMG GT PHEV și SL PHEV.

Debutul exact al Mercedes CLE-Class nu a fost stabilit încă, deși ne așteptăm la o dezvăluire în acest an, iar mașinile vor ajunge în showroom-uri în 2024. Variantele AMG ar putea fi lansate ulterior, după ce modelele standard vor ajunge în lumina reflectoarelor. O variantă shooting brake se pare că este în lucru, deși Mercedes nu a confirmat încă acest lucru.