brand

Mercedes-Benz introduce indicatorii luminoși pentru conducerea autonomă

Mercedes-Benz introduce indicatorii luminoși pentru conducerea autonomă

Mercedes-Benz marchează un nou capitol în istoria inovației auto, fiind primul producător de autovehicule care a obținut permise pentru utilizarea unor indicatori luminoși exteriori speciali pentru conducerea automatizată în California și Nevada.

Permisul din California permite testarea vehiculelor cu aceste lumini pentru o perioadă inițială de doi ani, în timp ce permisul din Nevada se extinde la vehiculele de producție din anul de model 2026, valabil până când sunt adoptate modificări legislative. Aceste lumini de marcare au un rol crucial, îmbunătățind acceptarea publică a conducerii automate și consolidând siguranța pe drum.

Luminile sunt integrate în farurile din față și din spate, precum și în cele două oglinzi exterioare ale vehiculelor de test. Acestea sunt de culoare turcoaz și indică starea sistemului de conducere automatizată, ajutând atât utilizatorii de drum, cât și forțele de ordine.

Primul caz de utilizare pentru aceste lumini de marcator va fi cu Drive Pilot, primul sistem de nivel 3 pentru conducerea automatizată condiționată cu aprobare de tip internațional. Drive Pilot, certificat în Germania în 2021 și în Nevada și California în 2023, este deja disponibil pentru comandă în Germania.

Alegerea culorii turcoaz pentru aceste lumini de marcator provine din vizibilitatea acesteia, permițând detectarea rapidă de către alți utilizatori ai drumului, și de la diferențierea acesteia de la semnalele de iluminat și de trafic existente, spune producătorul auto. Mercedes intenționează chiar să standardizeze utilizarea culorii turcoaz, contribuind la înțelegerea și acceptarea globală a acestei tehnologii.

"Vizibilitatea culorii turcoaz permite detectarea rapidă de către alți utilizatori ai drumului."

Dacă observați un Mercedes cu lumini de marcator turcoaz, nu vă faceți griji. Fiți siguri că face parte dintr-o inițiativă de frunte în industrie pentru a comunica starea conducerii automate, contribuind la un viitor al conducerii mai sigur și mai armonizat.

Așadar, lumina turcoaz nu este doar o alegere estetică, ci o decizie strategică care subliniază angajamentul Mercedes-Benz de a aduce pe piață tehnologii care să îmbunătățească siguranța rutieră și să faciliteze adoptarea conducerii autonome. Văzând astfel de lumini pe un Mercedes, să știți că aceasta este o mașină care se conduce singură, iar prezența ei pe drumuri înseamnă un pas înainte către un viitor în care mașinile autonome vor fi norma, nu excepția.