brand

Noua Mazda ICONIC SP Concept: Un succesor electric al lui RX-7

Noua Mazda ICONIC SP Concept: Un succesor electric al lui RX-7

Cu toții iubim mașinile sport, dar când vine vorba de Mazda, pasiunea atinge un alt nivel. Mazda ICONIC SP Concept este ultimul exemplu de această pasiune, o mașină care combină elemente de design modern cu tehnologie avansată și un motor cu două rotoare. Acest concept este un semnal al faptului că mașina sport poate supraviețui și prospera în viitorul complet electric.

Unul dintre elementele de design care iese în evidență la Mazda ICONIC SP Concept este farul ascuns, un detaliu retro pe care îl dorim să îl vedem mai des. Aceste faruri sunt un cadou dintr-o epocă apusă, când designerii de mașini nu trebuiau să se preocupe de standardele de impact cu pietonii și puteau ascunde farurile în timpul zilei pentru a le scoate în evidență noaptea.

Interiorul lui Mazda ICONIC SP Concept este la fel de impresionant ca și exteriorul. Cu un design minimalist și proporții perfecte, această mașină este o adevărată plăcere să o conduci.

Mazda ICONIC SP Concept nu este doar o plăcere pentru ochi, ci și pentru inimă. Cu un motor cu două rotoare și un sistem de propulsie electric, aceasta mașină promite performanțe de top. Potrivit Mazda, motorul rotativ va putea arde o multitudine de combustibili, inclusiv hidrogen.

Noua Mazda ICONIC SP Concept: Un succesor electric al lui RX-7

Un detaliu subtil, dar care nu poate fi trecut cu vederea, este farul ascuns, un element de design care ne aduce aminte de modelul Mazda Miata. Acest detaliu nu numai că ne reamintește de Miata, dar face și o legătură cu mașina pe care ar putea să o înlocuiască, FD RX-7.

FD RX-7 a fost o altă mașină de legendă produsă de Mazda. Cu farurile sale deosebite și designul său aerodinamic, aceasta mașină ar putea trece cu ușurință pentru un model nou dacă ar debuta astăzi.

Dacă acest concept prinde, putem spera să vedem reapariția farurilor ascunse pe mașinile sport și supercar-uri. Acesta este viitorul în care vrem să trăim, nu-i așa?

Mazda ICONIC SP Concept este o mașină sport modernă, cu un detaliu mic care atinge sufletele entuziaștilor de mașini de pretutindeni. Cu toate acestea, este încă prea devreme pentru a prezice o dată de lansare sau pentru a face vreo presupunere despre versiunea de producție a acestei mașini spectaculoase.