brand

Noul SUV Mazda CX-80 va fi dezvăluit pe 18 aprilie

Noul SUV Mazda CX-80 va fi dezvăluit pe 18 aprilie

Mazda pregătește lansarea celui mai mare model SUV din gama sa, CX-80, care se anunță plin de tehnologie superioară. SUV-ul cu șapte locuri va fi dezvăluit în totalitate pe data de 18 aprilie.

CX-80 va fi al doilea model Mazda care va fi lansat pe platforma 'Large Architecture', deja văzută pe modelul CX-60. Spre deosebire de CX-60, CX-80 va oferi o capacitate de șapte locuri datorită unei baze de roți extinse. Cu toate acestea, cu scaunele din spate ridicate, ne așteptăm ca CX-80 să aibă mai puțin spațiu în portbagaj decât capacitatea de 570 de litri a modelului CX-60. CX-80 va concura în segmentul SUV-urilor mari cu modele precum Nissan X-Trail, Skoda Kodiaq, Kia Sorento și Hyundai Santa Fe.

Am văzut deja CX-80 testând pe drum, dar aceasta este prima oară când Mazda a postat imagini teaser oficiale ale SUV-ului cu trei rânduri. Vopseaua metalică distinctivă 'Soul Red' a Mazda este în expoziție, contrastând cu garnitura de fereastră argintie, iar semnătura luminii din spate, spoilerul și pilonul spate curbat vor fi similare cu cele de pe CX-60.

În ciuda camuflajului de pe fotografiile spion anterioare, putem vedea clar că partea din față va păstra o grilă și o dispoziție a farurilor similare cu cele de pe CX-60, incorporând limbajul de design Kodo al Mazda. Farul este conectat la grila, fiind ușor acoperit de linia capotei pentru un aspect agresiv. Conturul general al grilei imită cel al modelului CX-60 și putem vedea admisiile de aer pe bara de protecție.

Mazda menționează că platforma Large Product Group poate găzdui motoare cu patru cilindri, plug-in hibrid, mild-hibrid și diesel cu șase cilindri în linie. Ne așteptăm la o multitudine de opțiuni de alimentare de la CX-60, cu un motor pe benzină plug-in hibrid de 2,5 litri, un diesel turboalimentat de 3,3 litri cu șase cilindri în linie și un motor pe benzină de 3,0 litri cu șase cilindri în linie.

În interior, ne așteptăm să găsim două ecrane de 12,3 inci preluate de la CX-60, cu butonul rotativ util al Mazda de pe consola centrală care se ocupă de funcțiile infotainmentului ecranului central.

Cu un design modern, tehnologie de ultimă oră și o gamă variată de motorizări, noul Mazda CX-80 este pregătit să cucerească segmentul SUV-urilor mari. Cu un lansare programată pentru 18 aprilie, CX-80 promite să fie un nou etalon pentru Mazda în Europa.