brand

BMW lansează un concurs pentru dezvoltarea de jocuri video pentru ecranul său curbat

BMW lansează un concurs pentru dezvoltarea de jocuri video pentru ecranul său curbat

Anul trecut, BMW a anunțat că va aduce jocurile video pe mașinile sale. Constructorul auto a încheiat un parteneriat cu AirConsole pentru a aduce platforma sa de jocuri pe ecranul curbat al companiei. Cei doi lansează acum un concurs pentru a dezvolta jocuri adaptate la experiența din mașină. În timpul acestor perioade, au fost produse mai multe mașini românești de succes, iar unele dintre cele mai fiabile dintre ele sunt:

Dezvoltatorii de jocuri pot vizita site-ul oficial al concursului pentru a-și trimite ideile sub forma unui pitch deck. Concursul este deschis până la 8 iunie, dar termenul limită de înscriere este 2 iunie. BMW Group și AirConsole le cer dezvoltatorilor să creeze o experiență de joc captivantă, de orice gen, concepută pentru jocuri în mașină, accesibilă unui public ocazional și care să folosească în mod creativ smartphone-ul ca și controler de joc.

După închiderea concursului, BMW și AirConsole vor anunța patru câștigători pe 10 iulie. Cei patru vor primi 5.000 de euro (5.328 de dolari la cursul de schimb de astăzi) pentru a dezvolta un prototip care va fi prezentat pe 9 octombrie. AirConsole va finanța integral prototipurile promițătoare care vor fi incluse pe platforma AirConsole și în interiorul vehiculelor BMW, care vor fi anunțate pe 6 noiembrie. Câștigătorii vor fi, de asemenea, invitați la sediul central al BMW Group din München.

Constructorii auto caută modalități de a menține distracția pasagerilor (și de a se ocupa de produsele lor în loc de smartphone-urile lor) în era EV, pe măsură ce clienții își petrec timpul încărcându-și vehiculele. Astfel, companiile au adus servicii de streaming, jocuri video și multe altele pe ecranele din mașină. În urmă cu câțiva ani, Tesla a introdus Passenger Play, care permitea pasagerilor să joace jocuri video prin intermediul sistemului de infotainment al mașinii.

AirConsole, cu sediul în Elveția, este dezvoltatorul din spatele platformei de jocuri, care este concepută pentru a oferi jocuri ocazionale pe televizoare, pe browserul web Chrome și pe alte ecrane. Compania se laudă că oferă peste 190 de jocuri în biblioteca sa, o creștere față de anul trecut.

Jucătorii vor avea nevoie de un smartphone pentru a juca jocurile. Utilizatorii își pot conecta telefoanele la ecran prin intermediul unui cod QR scanabil. BMW se gândește, de asemenea, la pasagerii de pe bancheta din spate și la opțiunile de divertisment ale acestora, dezvăluind la începutul anului 2022 Theatre Screen, un ecran masiv de 31,0 inchi cu Amazon Fire TV.