brand

Jeep anunță lansarea unui nou SUV electric: Wagoneer EV

Jeep anunță lansarea unui nou SUV electric: Wagoneer EV

Jeep, brandul renumit de automobile de teren, a anunțat într-un comunicat de presă recent că intenționează să lanseze primul său vehicul electric destinat pieței din Statele Unite, denumit Wagoneer S, în toamna anului 2024.

Wagoneer S se anunță a fi un automobil cu performanțe impresionante. Jeep a menționat că acesta va dispune de o putere de 600 de cai și va putea atinge viteza de 100 km/h în "aproximativ" 3,5 secunde.

Vehiculul va fi dotat standard cu sistemul de tracțiune integrală 4xe, marca Jeep, precum și cu sistemul companiei de gestionare a terenurilor. Încă nu au fost dezvăluite detalii despre capacitatea bateriei, nivelurile de echipare, tehnologia motorului sau prețul pentru Wagoneer S.

Jeep afirmă că designul lui Wagoneer S a fost "ghidat de eficiența aerodinamică". Fotografia teaser arată o structură mai aerodinamică și mai puțin robustă decât am fi obișnuit să vedem la un Jeep.

Două intrări laterale în forma de lamă, amplasate de o parte și de alta a bara de protecție inferioară, ne aduc aminte de elementele găsite pe un alt SUV electric în curs de lansare în SUA, Lucid Gravity. Grila semnătură cu șapte sloturi a companiei este iluminată cu LED, în timp ce partea din spate va prezenta probabil o bară de lumină LED solidă.

SUV-ul va fi lansat inițial pe piața din SUA, urmând să ajungă ulterior în "piețele cheie din întreaga lume". Jeep susține că designul lui Wagoneer S a fost "determinat de eficiența aerodinamică".

Wagoneer S este primul dintre cele două vehicule electrice pe care Jeep le are planificate pentru 2024, cel de-al doilea fiind modelul mai mic, Recon, așteptat să intre în producție undeva în acest an.

Aceste două vehicule sunt primele pași într-un plan de remodelare a portofoliului Jeep, alăturându-se primului vehicul electric al companiei, Avenger, care a fost lansat în Europa în 2022.

În concluzie, cu toate că există încă multe necunoscute despre noul Wagoneer S, anunțul Jeep a generat deja mult entuziasm în rândul fanilor mărcii și al entuziaștilor de vehicule electrice. Cu siguranță, toți așteptăm cu nerăbdare noi detalii și lansarea oficială a acestui promițător SUV electric.