brand

Jeep mizează pe un design mai compact pentru a atrage clienții

Jeep mizează pe un design mai compact pentru a atrage clienții

Când te gândești la un model de la Jeep, probabil că mintea ta nu evocă o formă elegantă. Vehiculele cu aspect robust, cu aspect de cutie, sunt o parte centrală a esteticii mărcii. Nu vă așteptați ca acest lucru să se schimbe, potrivit designerului Jeep Avenger, Daniele Calonaci.

"Există o mulțime de companii din întreaga lume care se îndreaptă spre lumea crossover-urilor, dar Jeep va rămâne mai mult... lumea boxy", a declarat Calonaci pentru Top Gear.

Calonaci spune că vede crossovere cu cutii de acoperiș pentru că vehiculele nu oferă suficient spațiu de depozitare. "Jeep va rămâne în continuare o lume boxy", a spus el. "Poate că vom pierde doi kilometri din autonomie, dar în final vom face clientul nostru fericit".

Compactul Avenger EV ajută Jeep să restabilească marca în Marea Britanie și în Europa. Acesta a primit premiul "Mașina anului 2023" la Salonul Auto Internațional de la Bruxelles. Vehiculul are un singur motor care produce 154 de cai putere (115 kilowați) și un cuplu de 191 de lire-picior (260 de newtoni-metri). O baterie de 54 de kilowați-oră asigură o autonomie de 249 de mile (400 de kilometri) în ciclul european WLTP. O variantă cu tracțiune integrală se pare că va fi disponibilă în cele din urmă. Pe unele piețe, este disponibil un motor pe benzină de 1,2 litri.

Jeep nu intenționează să vândă Avenger în SUA. Acesta este disponibil în Europa, Japonia și Coreea de Sud.

Jeep a livrat 1,11 milioane de vehicule la nivel mondial în 2022, ceea ce reprezintă cea mai mică cifră din 2014. Volumul vânzărilor a scăzut cu 13% față de 2021. SUA și Canada au reprezentat 67% din cifrele globale ale producătorului auto. America Latină a fost a doua cea mai mare piață a mărcii. Între timp, compania s-a luptat în Europa, inclusiv vânzările Renegade au scăzut cu 23 la sută, iar Compass a scăzut cu 16 la sută.

Jeep mai are încă două EV-uri care vor veni în 2024. Constructorul auto îl descrie pe unul dintre ele ca fiind un "Pure Offroad UV", iar acesta se deplasează pe platforma STLA Frame. Celălalt este "Lifestyle Family SUV", dar nu sunt disponibile detalii despre acest model.

Un Wrangler EV ar urma să aibă premiera în 2027. Încă nu sunt disponibile detalii specifice, cu excepția faptului că Jeep își dorește ca vehiculul să fie foarte capabil în off-road.