brand

Jeep Avenger 4xe: combinând eficiența și capabilitățile pentru o experiență hibridă unică

Jeep Avenger 4xe: combinând eficiența și capabilitățile pentru o experiență hibridă unică

Explorarea unor noi orizonturi este întotdeauna o provocare încântătoare, iar industria automobilistică nu face excepție. Odată cu creșterea conștientizării asupra impactului nostru asupra mediului, producătorii auto au trebuit să găsească soluții inovatoare pentru a combina performanța cu eficiența. Jeep, un pionier în domeniul vehiculelor off-road, a acceptat această provocare prin lansarea noului său model Avenger 4xe.

Jeep Avenger 4xe reprezintă un salt înainte în lumea hibrizilor, aducând o abordare unică și captivantă. Acest vehicul compact SUV este echipat cu un sistem de propulsie hibrid plug-in (PHEV) ingenios, care combină puterea unui motor convențional cu eficiența energiei electrice.

Conceput pentru a satisface atât nevoile de mobilitate urbană, cât și dorința de aventură în aer liber, Avenger 4xe promite o experiență de conducere fără compromisuri. Această versiune hibridă se alătură gamei deja existente de modele mild-hybrid și complet electrice, oferind clienților o alegere și mai diversificată.

La baza Jeep Avenger 4xe se află o arhitectură de propulsie revoluționară, care combină un motor pe benzină turbo de 1.2 litri cu trei cilindri cu două motoare electrice, amplasate pe fiecare punte. Această configurație inteligentă permite atât îmbunătățirea eficienței, cât și deblocarea potențialului de tracțiune integrală.

Motorul pe benzină, care acționează predominant roțile față printr-o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șase trepte, este asistat de cele două motoare electrice. Sistemul hibrid este alimentat de un pachet de baterii litiu-ion, care se încarcă prin recuperarea energiei la frânare și, ocazional, de la motorul pe benzină.

Deși cifrele oficiale privind eficiența și emisiile de CO2 vor fi anunțate mai aproape de data lansării, Jeep Avenger 4xe promite să ofere o combinație impresionantă de performanțe și economie de combustibil.

Motorul pe benzină dezvoltă 134 CP, în timp ce fiecare motor electric generează 28 CP. Datorită unui sistem ingenios de angrenaje planetare pe puntea spate, cuplul maxim poate ajunge la 1.900 Nm, asigurând o accelerație excelentă de la turații reduse.

Avenger 4xe poate atinge viteza de 100 km/h în doar 9,5 secunde și are o viteză maximă de 193 km/h, performanțe ușor îmbunătățite comparativ cu versiunea cu tracțiune față.

Una dintre cele mai captivante caracteristici ale Jeep Avenger 4xe este sistemul său de tracțiune integrală variabilă, care se adaptează în mod inteligent în funcție de viteză și condițiile de conducere.

Sub 19 km/h, tracțiunea este distribuită în mod egal, 50:50, între punțile față și spate, pentru o tracțiune maximă la porniri și viraje strânse. Între 19 și 56 km/h, sistemul trece într-un mod activ, variind distribția tracțiunii între 0 și 50% pe puntea spate, în funcție de necesități.

Odată ce viteza depășește 56 km/h, motorul electric de pe puntea spate se deconectează complet pentru a îmbunătăți eficiența la viteze de autostradă.

Pentru a oferi o experiență de conducere optimă în orice condiții, Jeep Avenger 4xe este echipat cu o gamă extinsă de moduri de conducere Selec-Terrain. Acestea permit adaptarea sistemului de propulsie pentru a face față provocărilor off-road sau a prioritiza eficiența.

Modurile disponibile includ:

  • Sand & Mud: Optimizat pentru conducerea pe suprafețe nisipoase sau noroioase.
  • Snow: Reglează tracțiunea și răspunsul pedalei de accelerație pentru a oferi aderență maximă pe zăpadă sau gheață.
  • Auto: Prioritizează eficiența, reglând automat sistemul de propulsie pentru a obține cel mai bun consum de combustibil.
  • Sport: Combină toate elementele sistemului de propulsie pentru a oferi performanțe maxime. Acest mod deblochează și funcția E-Boost, care setează motoarele electrice la puterea maximă pentru perioade scurte, ideală pentru depășiri sau accelerări rapide.

Pentru a face față solicitărilor suplimentare ale tracțiunii integrale, Jeep Avenger 4xe a primit îmbunătățiri semnificative la nivelul șasiului și suspensiei.

Această versiune este prima din gama Avenger care adoptă o suspensie spate multi-link, oferind o articulație îmbunătățită și, potențial, o calitate superioară a rulării. De asemenea, înălțimea de gardă a fost mărită cu 10 mm, atingând o valoare totală de 210 mm.

Jeep Avenger 4xe nu este doar un hibrid eficient, ci și un adevărat off-roader. Designul său a fost adaptat pentru a face față provocărilor terenului accidentat, fără a compromite aspectul stilat.

Noile bare de protecție față și spate, cu un finisaj rezistent la zgârieturi, îmbunătățesc unghiurile de atac și de degajare. Unghiurile mărite de atac (22 de grade), degajare (35 de grade) și gardă la sol (21 de grade) sporesc capabilitățile off-road ale vehiculului.

De asemenea, Avenger 4xe poate trece prin ape cu o adâncime de până la 400 mm, făcând față cu ușurință condițiilor dificile de teren.

Jeep Avenger 4xe: combinând eficiența și capabilitățile pentru o experiență hibridă unică

Interiorul Jeep Avenger 4xe a fost proiectat pentru a face față celor mai solicitante aventuri. Scaunele sunt tapițate cu materiale impermeabile, de două ori mai rezistente decât cele utilizate în versiunile standard.

Aceste tapițerii speciale sunt ușor de curățat, permițând îndepărtarea petelor și a noroiului fără efort. De asemenea, interiorul include finisaje rezistente la apă, ideale pentru activități în aer liber sau sporturi nautice.

Deși prețurile oficiale nu au fost încă anunțate, se estimează că Jeep Avenger 4xe va fi disponibil la un preț similar cu versiunea complet electrică, adică în jurul a 35.000 de euro pentru modelele de bază și aproximativ 40.000 de euro pentru versiunile top de gamă.

Lansarea pe piață este așteptată spre sfârșitul anului 2024, oferind clienților o opțiune hibridă atractivă în segmentul SUV-urilor compacte.

Jeep Avenger 4xe reprezintă o combinație reușită între eficiență și capabilități off-road, demonstrând că producătorii auto pot oferi soluții inovatoare fără a face compromisuri. Cu un sistem de propulsie hibrid ingenios, moduri de conducere versatile și un design robust, acest vehicul promite să satisfacă atât nevoile de mobilitate urbană, cât și dorința de aventură în aer liber.

Indiferent dacă sunteți un pasionat de vehicule off-road sau un conducător urban conștient de impactul asupra mediului, Jeep Avenger 4xe se anunță a fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să combine performanța cu eficiența într-un singur pachet captivant.