brand

Hyundai Sonata 2024 debutează cu un facelift radical

Hyundai Sonata 2024 debutează cu un facelift radical

Deși schimbările substanțiale de design au loc de obicei atunci când o mașină trece la următoarea generație, Hyundai Sonata 2024 este, din punct de vedere tehnic, un facelift pentru modelul de generația a opta lansat în 2019. Cea mai evidentă noutate este în partea frontală, unde sedanul de dimensiuni medii a primit o bară luminoasă LED lată, în aceeași linie cu crossoverul Kona, monovolumul Staria și sedanul mai mare Grandeur. Imaginile oficiale prezintă modelul standard și modelul N Line cu aspect sportiv.

Cel mai dezirabil dintre cele două primește un nou design pentru terminațiile cvadruple ale eșapamentului și jante exclusive din aliaj de 19 inch. Hyundai a revizuit și stopurile spate cu un design mai plat, deoarece semnătura luminoasă nu se mai extinde până în zona superioară a capacului portbagajului. În plus, emblema H a fost mutată puțin mai jos, sub bara de lumini. Atât varianta obișnuită, cât și cea N Line primesc bare de protecție redesenate, ceea ce face ca partea din spate să aibă un aspect ușor mai agresiv.

Hyundai Sonata 2024 debutează cu un facelift radical

Modificări semnificative au avut loc și în interiorul habitaclului, unde Sonata 2024 este primul Hyundai care primește un ecran curbat fantezist à la BMW iDrive 8. Instrumentarul de bord digital de 12,3 inci împreună cu ecranul tactil de infotainment de aceeași dimensiune sunt înglobate într-o bucată de sticlă curbată. În timp ce BMW a renunțat la comenzile rapide pentru setările de climatizare, panoul dedicat HVAC este încă disponibil aici, dar acum cu comenzi sensibile la atingere.

Alte modificări pe care le observăm sunt designul continuu al gurilor de aerisire, o nouă direcție cu cele patru puncte (H în codul Morse) și selectorul de viteze mutat pe coloana de direcție pentru a da consolei centrale un aspect mai curat. Procedând astfel, Hyundai a permis extinderea cotierei centrale și adăugarea unui suport pentru palme pentru un plus de confort pentru șofer. În general, se pare că calitatea din interiorul habitaclului a urcat o treaptă cu faceliftul de la jumătatea ciclului.

Hyundai intenționează să expună Sonata 2024 începând cu 30 martie la Salonul de mobilitate de la Seul, unde se așteaptă să facă publice detalii despre specificațiile tehnice. Fotografii spion au dezvăluit un prototip cu un autocolant pe care scria AWD, dar nimic nu este oficial deocamdată.