brand

Hyundai Ioniq 6 a fost desemnat Mașina Anului 2023

Hyundai Ioniq 6 a fost desemnat Mașina Anului 2023

Ioniq 6 s-a impus în fața lui Kia Niro și BMW X1 și a fost ales cea mai bună mașină din lume pentru anul 2023.

Hyundai a făcut din nou curățenie la World Car Awards 2023, noul Ioniq 6 fiind desemnat World Car of the Year, World Car Design of the Year și World Electric Car, în timp ce șeful de design al Hyundai și Genesis, Sangyup Lee, a fost numit World Car Person of the Year.

Acesta este al doilea an consecutiv în care Hyundai a câștigat premiul general World Car of the Year, după succesul înregistrat anul trecut de Ioniq 5.

Jaehoon Chang, președinte și CEO al Hyundai Motor Company, a declarat: "Suntem încântați să primim această prestigioasă distincție doi ani la rând, care recunoaște talentele extraordinare și eforturile neîncetate ale tuturor celor de la Hyundai Motor Company pentru a aduce pe piață vehicule electrice precum IONIQ 6."

Ridicând noul trofeu World Car - redesenat de designerul britanic Ian Callum - Sangyup Lee a declarat: "Am fost foarte încântat de această distincție: "Întotdeauna dorim să ne conectăm cu clienții la nivel emoțional, iar cu designul lui IONIQ 6 am creat un model cu adevărat unic. Stilul îndrăzneț de tip streamliner combină atractivitatea emoțională puternică cu eficiența aerodinamică pentru a oferi o autonomie excepțională."

Jurații World Car, printre care se numără și redactorul-șef al Auto Express, Steve Fowler, au votat Ioniq 6 ca fiind mașina numărul unu în lume, înaintea lui Kia Niro și BMW X1/iX1.

Cu toate acestea, a existat un succes pentru Kia, EV6 GT fiind desemnat World Performance Car for 2023 în fața lui Toyota GR Corolla și Nissan Z. Președintele și CEO al Kia Ho Sung Song a declarat: "Să fim recunoscuți în acest mod de către juriul World Car Awards este o onoare extraordinară. Nu lăsăm nicio piatră neîntoarsă pentru a crea vehicule care să ofere un caracter practic excepțional, inspirând în același timp clienții prin ingeniozitatea, tehnologia și designul lor. Această ultimă distincție prestigioasă oferă o nouă confirmare a succesului strategiei noastre."

Printre ceilalți câștigători ai premiilor World Car se numără Citroen C3, care a fost desemnat World Urban Car și noul Lucid Air, un automobil complet electric, pentru World Luxury Car.

Câștigătorii anteriori ai premiului World Car of the Year

  • 2022: Hyundai Ioniq 5
  • 2021: Volkswagen ID.4
  • 2020: Kia Telluride
  • 2019: Jaguar I-Pace
  • 2018: Volvo XC60
  • 2017: Jaguar F-Pace
  • 2016: Mazda MX-5
  • 2015: Mercedes C-Class
  • 2014: Audi A3
  • 2013: Volkswagen Golf