brand

Grila BMW va deveni și mai mare și va include și farurile

Grila BMW va deveni și mai mare și va include și farurile

Tocmai când credeai că grilele modelelor BMW nu mai pot fi mai mari, marca germană a depus un brevet pentru o nouă zonă frontală dintr-o singură bucată care încorporează farurile într-un panou fără cusur și care ar putea înlocui grila convențională așa cum o știm, după cum arată imaginea noastră exclusivă.

Documentele depuse la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale arată că noul panou ar putea integra farurile vehiculului, precum și o posibilă interpretare a grilei de rinichi a mărcii, plus senzorii necesari pentru sistemele de asistență a șoferului.

Documentele indică un material care acoperă panoul și care poate trece de la opac la transparent în funcție de setare. Acest lucru înseamnă că, atunci când farurile mașinii sunt stinse, panoul ar putea oferi un aspect neted și alunecos; când este nevoie de lumini, anumite zone ale "grilei" pot deveni transparente, permițând trecerea luminii. Există, de asemenea, posibilitatea de a prezenta diferite modele de lumini de zi.

Se numește "tehnologie conductivă a luminii" și va permite, de asemenea, reprezentarea grilei de rinichi caracteristice BMW, așa cum a fost anticipat de imaginea noastră.

Similar cu tehnologia E-Ink a mărcii, văzută recent pe conceptul i Vision Dee de la CES 2023, această "grilă" ar putea fi o redare digitală a dublelor prize de aer BMW. Viitoarele EV-uri ale companiei nu vor avea nevoie de o grilă convențională pentru răcire.

Desenele simple ale brevetului arată măsura în care acest panou ar putea fi răspândit în partea din față a viitoarelor mașini, cu mai multe stări ale sistemului evidențiate. Printre acestea se numără "Off", în care panoul interactiv nu prezintă nicio grafică sau iluminare.

Conform desenelor, "On. 1" prezintă o pereche de unități DRL subțiri la extremele panoului, în timp ce "On. 2' ne dă o idee despre cum crede BMW că ar putea funcționa sistemul pentru a arăta una dintre caracteristicile stilistice care îl caracterizează.

Marca a primit multă atenție în trecut pentru stilul său provocator în jurul grilelor de pe mașinile sale, inclusiv grila rinichi luminată de pe SUV-ul X6 și panoul dublu mare de pe coupe-ul Seria 4 (netezit în cazul modelului complet electric i4), așa că pare a fi un următor pas logic pentru BMW.

Cu toate acestea, multe desene de brevete sunt depuse, dar tehnologia nu se concretizează niciodată sau nu devine o realitate de producție. Totuși, se pare că BMW s-a gândit înainte cu potențialul său nou design, deoarece cererea de înregistrare sugerează, de asemenea, că noul panou ar putea fi încălzit pentru a evita înghețarea afișajului în condiții mai reci.