brand

Viitoarele modele electrice de la Ford vor fi echipate cu port de încărcare Tesla

Viitoarele modele electrice de la Ford vor fi echipate cu port de încărcare Tesla

Ford tocmai a anunțat că viitoarele sale mașini electrice vor primi conectorul de încărcare NACS de la Tesla, ceea ce înseamnă că vehiculele electrice Ford vor putea utiliza toate Supercharger-urile Tesla din SUA și Canada fără a avea nevoie de un adaptor.

Anunțul a avut loc în timpul unui eveniment live pe Twitter Spaces, la care au participat Jim Farley, CEO-ul Ford, și Elon Musk, CEO-ul Tesla. Conform lui Farley, se pare că viitoarele vehicule electrice Ford vor fi echipate cu două porturi de încărcare. Farley a declarat că proprietarii de vehicule electrice Ford vor putea în continuare să folosească încărcătoarele Ford, așa că înțelegem că acest comentariu implică faptul că vehiculele vor avea două porturi de încărcare sau, dacă nu, vehiculele electrice vor trebui să vină cu un adaptor pentru a face acest lucru posibil.

Standardul Tesla NACS a fost utilizat în SUA și Canada de la lansarea modelului Tesla Model S. Conectorul funcționează pentru încărcarea la domiciliu, precum și pentru încărcarea rapidă în curent continuu la Superchargers Tesla sau la alte site-uri de încărcare rapidă cu ajutorul unui adaptor.

Cu ceva timp în urmă, Tesla a deschis rețeaua Supercharger pentru toți producătorii de automobile prin intermediul a ceea ce se numește Magic Dock. Acesta permite automobilelor CCS1 să se conecteze la anumite Superchargers Tesla prin intermediul unui adaptor care este atașat la stația de încărcare.

Potrivit Ford, lansarea va avea loc astfel:

"Începând cu începutul anului viitor, clienții Mustang Mach-E, F-150 Lightning și E-Transit vor putea accesa Superchargers prin intermediul unui adaptor".

"În 2025, Ford va oferi vehiculele electrice de generație următoare cu conectorul North American Charging Standard (NACS) încorporat, eliminând necesitatea unui adaptor pentru a accesa Superchargers Tesla."

Această mutare facilitează proprietarilor de vehicule Ford accesul la Supercharge, iar fiabilitatea rețelei Tesla Supercharger este și ea un avantaj. În plus, Ford a adăugat acest lucru în ceea ce privește rețeaua Supercharger de la Tesla și conectorul NACS:

"Rețeaua Tesla Supercharger are o fiabilitate excelentă, iar fișa NACS este mai mică și mai ușoară. În general, acest lucru oferă o experiență superioară pentru clienți".

Tesla a comentat și ea această mișcare. Rebecca Tinucci, director senior al infrastructurii de încărcare de la Tesla, a declarat

"Suntem încântați să ne îndeplinim misiunea de a accelera tranziția lumii către energia durabilă, primind proprietarii de Ford, precum și alte vehicule electrice care adoptă NACS, în miile noastre de Superchargers din America de Nord."

Tesla și-a deschis recent standardul NACS, făcându-l astfel disponibil pentru ca orice producător de automobile să îl adopte și să îl utilizeze. Aptera Motors a confirmat că va utiliza NACS. Cu toate acestea, niciun alt producător auto important nu s-a angajat să folosească NACS până acum, odată cu marele anunț al Ford.