brand

Actualizări noi Suzuki Vitara: bătrânul SUV primește o retușarea în 2024

Actualizări noi Suzuki Vitara: bătrânul SUV primește o retușarea în 2024

SUV-urile au devenit populare în ultimii ani, iar Suzuki Vitara se numără printre cele mai cunoscute modele de pe piață. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, a devenit necesară o actualizare pentru a păstra pasul cu segmentul SUV-urilor de familie, care devine din ce în ce mai competitiv. Astfel, Suzuki a lansat o versiune revizuită a lui Vitara, care vine cu noi îmbunătățiri tehnologice și un aspect exterior proaspăt.

Versiunea revizuită a lui Suzuki Vitara a fost lansată în vara acestui an și aduce îmbunătățiri semnificative atât la nivel de design, cât și la nivel de tehnologie. Cu toate acestea, încă nu este confirmat dacă această versiune actualizată va ajunge și în Marea Britanie. Dacă va ajunge, vom vedea îmbunătățiri tehnologice la interior care se vor potrivi cu aspectul nou al mașinii. Această versiune actualizată va fi propulsată de aceleași opțiuni de motoare mild-hybrid și full-hybrid.

Schimbările vizuale aduse lui Suzuki Vitara includ un nou design al grilei radiatorului, semnătura farurilor și o secțiune neagră pe bara față care amintește de o protecție frontală veche. Grila inferioară și bara față au fost reprofilate, iar acum există și o nouă selecție de culori exterioare, inclusiv finisaje de vopsire în două culori.

Actualizări noi Suzuki Vitara: bătrânul SUV primește o retușarea în 2024

Deși nu s-au făcut schimbări majore în habitaclu, există un nou ecran central tactil de nouă inch, care beneficiază de conectivitate wireless Apple CarPlay și Android Auto. De asemenea, aplicația de smartphone a fost adăugată la noul Vitara, permițând șoferilor să monitorizeze mașina de la distanță și să primească notificări cu privire la starea, locația, istoricul călătoriilor, semnalele de avertizare și actualizările de întreținere.

Vitara a obținut o evaluare de cinci stele la testele de siguranță Euro NCAP în 2015, dar testele NCAP sunt mult mai stricte în prezent, astfel că au fost adăugate cinci noi caracteristici de siguranță pentru a menține SUV-ul competitiv. Printre acestea se numără un sistem nou de asistență la frânare cu senzori dubli, care are o rază mai lungă decât înainte, și o cameră în panoul de instrumente care monitorizează ochii și fața șoferului în caz de oboseală sau distracție. De asemenea, a fost inclus controlul adaptiv al vitezei de croazieră, împreună cu asistența la menținerea benzii și software-ul de recunoaștere a semnelor de circulație.

Ca și înainte, există două opțiuni de motoare pe benzină disponibile pentru Suzuki Vitara. Una este un motor mild-hybrid de 1,4 litri, cu o putere de 127 CP, cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte, iar cealaltă este un motor full-hybrid de 1,5 litri, cu o putere de 113 CP, cuplat la o cutie de viteze automată cu șase trepte. Ambele versiuni pot fi echipate opțional cu sistemul de tracțiune integrală ALLGRIP, care dispune de patru moduri de conducere: Auto, Sport, Snow și Lock.

Versiunea actualizată a lui Suzuki Vitara aduce îmbunătățiri semnificative la nivel de design și tehnologie, menținându-l competitiv în segmentul SUV-urilor de familie. Cu un design exterior proaspăt și îmbunătățiri tehnologice, Vitara rămâne o opțiune atractivă pentru cei care caută un SUV accesibil și fiabil.