brand

MINI Aceman: Un nou crossover EV cu specificații impresionante, prețuri și dată de lansare

MINI Aceman: Un nou crossover EV cu specificații impresionante, prețuri și dată de lansare

Lansarea noului MINI Aceman este cu siguranță un eveniment care stârnește interes în lumea automobilelor. Această nouă adăugire la gama MINI este prima ofertă exclusiv electrică a mărcii, gândită pentru a se situa confortabil între hatchback-ul MINI Cooper cu trei uși și SUV-ul de familie MINI Countryman.

Designul noului MINI Aceman este cu siguranță unul dintre punctele sale forte. Acesta urmează noua filosofie de design a MINI, numită "simplitate carismatică", și prezintă similarități cu modelul Countryman mai mare. Cu toate acestea, Aceman se diferențiază prin arcele roților mai pronunțate și mai unghiulare, iar bara de protecție și placarea laterală din plastic îi conferă un aspect mai robust și mai asemănător unui 4x4.

MINI Aceman măsoară exact 4,079mm lungime, 1,754mm lățime (fără oglinzi) și 1,514mm înălțime. Acesta oferă un spațiu suficient în partea din spate pentru un pasager de șase picioare să stea confortabil în spatele unui șofer de dimensiuni similare.

MINI Aceman: Un nou crossover EV cu specificații impresionante, prețuri și dată de lansare

Interiorul modelului Aceman este identic cu cel al celorlalte modele noi MINI. Punctul central al designului interior este ecranul circular ultra-subțire OLED de 9,4 inch, care este responsabil pentru infotainment, controlul climatului și informațiile esențiale pentru șofer, cum ar fi viteza și starea de încărcare.

Modelul de bază Aceman E utilizează o baterie de 42,5kWh care, conform estimărilor MINI, ar trebui să asigure o autonomie de până la 310 kilometri într-o singură încărcare. Aceman SE este echipat cu o baterie mai mare de 54,2kWh și un motor electric mai puternic de 215CP, ceea ce reduce timpul de accelerație de la 0 la 100km/h la 7,1 secunde și crește autonomia până la 405 de kilometri.

Noul MINI Aceman este cu siguranță un model care merită așteptat. Cu un design atrăgător, o autonomie impresionantă și o serie de caracteristici de înaltă tehnologie, acesta este cu siguranță un model care va atrage atenția în piața automobilelor electrice.