brand

Alfa Romeo pregătește un mini crossover

Alfa Romeo pregătește un mini crossover

În timp ce entuziaștii așteaptă ca mult-anunțatul supercar să prindă viață la sfârșitul acestui an, contabilii sunt mai încântați de micul crossover. Denumit anterior "Brennero", modelul de segment B va purta un alt nume atunci când va fi pus în vânzare în 2024. Dezvăluirea a fost făcută în urmă cu ceva timp de către CEO-ul Jean-Philippe Imparato, care a declarat că o decizie finală va fi luată până în iunie, iar anunțul va fi făcut în septembrie.

Acesta ar putea reînvia o veche denumire, posibil MiTo, așa cum a lăsat să se înțeleagă în trecut legendara marcă italiană. Cu toate acestea, Alfa Romeo a precizat că un succesor spiritual ar fi mai practic, având uși spate, ceea ce are sens având în vedere că Jeep Avenger, înrudit din punct de vedere mecanic, este un crossover cu cinci uși. Modelul sub-Tonale va avea, de asemenea, legături profunde cu Dodge Hornet și cu viitorul înlocuitor al lui Fiat 500X, modelul 600, care urmează să fie confirmat încă.

O nouă randare realizată de prietenii noștri de la Motor.es încearcă să vadă în viitorul crossover-ului entry-level de la Alfa Romeo, un vehicul care probabil va măsura puțin peste patru metri pentru a face ecoul lui Avenger și al lungimii sale totale de 4084 milimetri (160,8 inch). Pentru comparație, Tonale are o lungime de 4530 mm (178,3 inci). Marca Stellantis nu va asambla modelul acasă, în Italia, deoarece producția va avea loc în Polonia, la uzina din Tychy, unde este fabricat Avenger și unde se așteaptă să prindă viață și renăscutul Fiat 600.

Noul crossover va rămâne în istorie ca fiind primul EV al Alfa, dar, la fel ca în cazul Avenger, ar trebui să existe și o versiune hibridă. Acesta va rula pe aceeași platformă CMP / eCMP ca Peugeot 2008 / E-2008 și Opel Mokka / Mokka-e, pentru a numi doar câteva. Modelul pur electric va fi cu tracțiune față, deși Jeep a prezentat un concept Avenger cu tracțiune integrală de la o pereche de motoare. Oricare ar fi cazul, varianta Alfa ar trebui să fie cea mai sportivă dintre toate.