brand

Dacia Sandrider este pregătită pentru Dakar 2025

Dacia Sandrider este pregătită pentru Dakar 2025

Dacia continuă să surprindă lumea auto cu lansarea noului său model, Sandrider, care promite să schimbe jocul în competițiile de rally-raid.

Noul model Dacia a fost dezvoltat în colaborare cu specialiștii britanici în motorsport de la Prodrive. Sandrider este o creație de tip buggy, cu tracțiune integrală, care va concura în clasa superioară pentru mașinile de rally-raid, Ultimate T1+.

Designul Sandrider se inspiră din conceptul recent Manifesto, un concept-car dramatic prezentat în premieră la Salonul Auto de la Paris din 2022. Sandrider se remarcă prin linii cubice, care amintesc de designul Manifesto.

Sandrider dispune de o construcție tubulară și panouri din fibră de carbon, toate elementele de caroserie inutile fiind eliminate pentru a economisi greutate. Ea folosește o suspensie independentă pe toate roțile, concepută pentru a face față terenului accidentat tipic rally-urilor raid.

Spre deosebire de Manifesto, care este complet electric, Sandrider utilizează un motor V6 cu două turbocompresoare de 3,0 litri, care produce 355 CP și 539 Nm de cuplu. Sandrider va folosi combustibil sintetic durabil furnizat de partenerul Dakar, Aramco.

Noul model va fi condus de cinci ori câștigătorul Dakar, Nasser Al-Attiyah și de campionul mondial de nouă ori la raliuri, Sebastien Loeb. La volanul celui de-al treilea Sandrider se va afla câștigătoarea clasei Dakar, Cristina Gutierrez Herrero.

Sandrider va fi testat pe parcursul acestui an, cu un debut propus la Rallye du Maroc în octombrie. Prima încercare la Dakar la începutul anului 2025 va fi urmată de o campanie completă în Campionatul Mondial de Rally-Raid.

Cu toate acestea, Dacia rămâne concentrată pe oferirea de valoare și în era vehiculelor electrice. Directorul de vânzări al Dacia a declarat că intenționează să vândă mașini pe benzină până în ultima zi, după o performanță record de vânzări la nivel de retail.

"Dacia este dedicată să își păstreze reputația de a oferi automobile de valoare, indiferent de direcția pe care o ia industria auto."

Dacia Sandrider promite să schimbe percepțiile despre ce poate realiza un brand de valoare în lumea motorsportului. Cu un design inspirat de conceptul Manifesto, o construcție robustă și tehnologie avansată, Sandrider este pregătit să facă față celor mai dure condiții de rally-raid.