brand

Ce oferă noul nivel de echipare Dacia Extreme

Ce oferă noul nivel de echipare Dacia Extreme

Constructorul roman Dacia introduce un nou nivel de echipare, numit Dacia Extreme, care se află în varful gamei lor, cu excepția lui Logan.

Numele Extreme nu este unul necunoscut pentru gamă Dacia. Până acum, producătorul român a lansat această versiune pentru modelele Jogger și Duster, sub titul de ediție limitată. De acum încolo, Extreme înseamnă nivelul de echipare maximă pentru toate modelele din gamă, cu excepția berlinei Logan.

Care sunt ornamentele exterioare și interioare care induc ideea de activități in aer liber, ce caracterizează toate cele patru modele ale Dacia Extreme? Iată-le:

 • Modelele Sandero Stepway, Jogger și Duster sunt disponibile în noua culoare verde Cedat, în timp ce modelul Spring poate fi comandat în noul albastru State Blue.
 • Oglinzile retrovizoare, decorațiunile din centrul roților și logo-ul Dacia de pe hayon pentru toate cele patru modele sunt în culoarea Copper Brown.
 • Numele modelului este scris în culoarea Copper Brown pe barele de acoperiș ale modelelor Sandero Stepway, Jogger și Duster, în timp ce barele de acoperiș ale modelului Spring au decorațiuni în aceeași culoare.
 • Sandero Stepway, Jogger și Duster vin cu o antenă în formă de aripioare de rechin pe acoperiș.
 • Spring, Sandero Stepway și Jogger vin cu o bandă specifică pe ușile din față care amintește de cea de pe Duster.
 • Decorațiuni Copper Brown la nivelul proiectoarelor (Sandero Stepway și Jogger) și pe faruri (Spring).
 • Jante din aliaj, Glossy Black, de 17 inch pe Duster și de 16 inch pe Sandero Stepway și Jogger.
 • Protecții din plastic pentru aripi (Duster).

Interiorul Dacia Extreme aduce nu numai noi inserții, ci și materiale noi. De exemplu, materialul textil din Logan, Sandero și Jogger a fost înlocuit de MicroCloud, disponibil doar în gama Extreme. Acesta este folosit pe scaune și pe panourile ușilor, iar la Sandero Stepway și Jogger și pe planșa de bord. Dacia dezvăluie că acest material special a fost dezvoltat pentru interiorul mașinii, este rezistent și ușor de curățat, iar textura sa se aseamănă cu catifeaua. În plus, Dacia Extreme include:

 • Sigla Dacia Link poate fi văzută pe spătarul scaunelor de față.
 • Ornamentele sunt în nuanța Copper Brown pe panourile portierelor din față.
 • Conturul schimbătorului de viteze și cusătura protecției acestuia sunt în nuanța Copper Brown pe Duster.
 • Covorașe din cauciuc cu model specific sunt disponibile pentru toate locurile, inclusiv pentru cele din rândul trei la modelul Jogger.
 • La Spring, conturul display-ului central este în nuanța Copper Brown.

De la acum, gama de accesorii InNature este oferită de către Dacia, iar cel mai important pachet este Weekend. Acest pachet, disponibil doar pentru Jogger (nu contează când a fost fabricat), poate transforma interiorul lui Jogger într-un spațiu pentru dormit. Poate fi instalat și pe varianta cu 7 locuri, însă cele două scaune de pe rândul trei trebuie scoase înainte.

Pachetul Weekend constă din trei componente principale: un pat pentru două persoane, care Dacia afirmă că poate fi montat în mai puțin de două minute, o suprafață plană și o cutie de depozitare. Patul are o saltea de 190 cm lungime și 130 cm lățime (la nivelul ușilor din spate), iar spațiul de la capăt până la plafon, în poziția culcată, este de 60 cm. Suportul patului se poate deschide din cutia din portbagaj, care, în mod normal, oferă un spațiu de depozitare de 220 litri. În mod practic, dacă patul este închis și panoul de deasupra portbagajului este în poziție, nu veți observa prezența acestui pachet în vehicul. De asemenea, sunt disponibile și o serie de accesorii, cum ar fi jaluzelele pentru toate ferestrele, precum și un cort exterior, care se montează lângă hayon.