brand

Cele mai rapide SUV-uri din lume 2023

Cele mai rapide SUV-uri din lume 2023

S-au dus zilele în care toate SUV-urile erau greoaie și lente. Progresele în tehnologia grupurilor motopropulsoare și schimbarea accentului de la performanțele off-road la cele on-road înseamnă că până și cele mai mari 4x4 pot concura acum cu supermașinile atunci când vine vorba de accelerație. Într-adevăr, popularitatea formulei SUV chiar pe piața auto modernă a făcut ca mulți producători de supercaruri să construiască unul propriu. Toate acestea înseamnă că titlul de "cel mai rapid SUV" este mai disputat ca niciodată.

Ca și în cazul supercarurilor adevărate, genul de performanță pe care aceste SUV-uri ultra rapide sunt capabile să o ofere are un preț. Printre cele mai rapide SUV-uri din prezent se numără modele de la Ferrari, Lamborghini, Aston Martin și Porsche, iar cumpărarea unui astfel de pedigree de performanță nu este ieftină. Acestea fiind spuse, electrificarea a democratizat sprintul rapid de la 0 la 100 km/h în ultima vreme și veți găsi, de asemenea, o serie de SUV-uri electrice puțin mai accesibile care pot face un sprint fulminant dacă li se arată o porțiune de asfalt liberă.

Mulțumită designului său masiv și a volumului general, SUV-ul mediu duce un război constant împotriva legilor fizicii. Ceea ce demonstrează aceste modele de top este că o greutate corporală mare și o aerodinamică de șopron de grădină nu reprezintă un obstacol în calea unei viteze serioase, dacă există suficientă putere brută la dispoziție. Dar nu menționați economia de combustibil sau chiar eficiența mașinilor electrice atunci când sunt conduse în acest mod.

Mai jos am clasificat primele 10 cele mai rapide SUV-uri aflate la vânzare, în ordine inversă, în funcție de timpul oficial de accelerație 0-100 kph. Acest lucru funcționează ca o măsură mai bună a ritmului, deoarece vitezele maxime tind să fie limitate electronic, iar accelerația are mai multă relevanță pentru conducerea în lumea reală pentru proprietarii acestor mastodonți puternici. Așa că puneți-vă centura, apăsați bine pedala și citiți mai departe pentru a afla care sunt cele mai rapide SUV-uri din lume...

  1. Ford Mustang Mach-E GT - 0 - 100 KM/h in 3.7s
  2. BMW X5 M/X6 M Competition - 0 - 100 KM/h in 3.7s
  3. Tesla Model Y Performance - 0 - 100 KM/h in 3.5s
  4. Kia EV6 GT - 0 - 100 KM/h in 3.5s
  5. Jeep Grand Cherokee Trackhawk - 0 - 100 KM/h in 3.4s
  6. Porsche Cayenne Turbo GT - 0 - 100 KM/h in 3.3s
  7. Ferrari Purosangue - 0 - 100 KM/h in 3.3s
  8. Lamborghini Urus Performante - 0 - 100 KM/h in 3.3s
  9. Aston Martin DBX707 - 0 - 100 KM/h in 3.3s
  10. Tesla Model X Plaid - 0 - 100 KM/h in 2.5s