brand

Câștigătorii vânzărilor auto din Decembrie: BMW, Skoda și MG

Câștigătorii vânzărilor auto din Decembrie: BMW, Skoda și MG

În lumea auto, luna decembrie a adus schimbări semnificative în ceea ce privește vânzările. În timp ce unii producători de mașini s-au bucurat de creșteri semnificative, alții au înregistrat pierderi. Unii dintre cei mai mari câștigători ai lunii decembrie au fost BMW, Skoda și MG.

BMW, unul dintre cei mai mari producători de mașini din lume, a înregistrat o creștere impresionantă a vânzărilor în luna decembrie. Cu un volum de 70.891 de unități vândute, BMW a reușit să își păstreze locul al doilea în topul celor mai bine vândute mărci în decembrie. Unul dintre modelele cheie ale lunii decembrie a fost SUV-ul compact X1, cu vânzări care au crescut cu 55% la 9.706 unități.

Skoda, o altă marcă auto de succes, a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor în decembrie. Cu o creștere de 64% a vânzărilor pentru modelul compact Octavia, Skoda a reușit să își îmbunătățească clasamentul, ajungând pe locul 7 în topul celor mai bine vândute mărci.

MG, o subsidară a SAIC din China, a înregistrat o creștere spectaculoasă a vânzărilor în decembrie, devenind a 16-a cea mai mare marcă după vânzări în Europa. Creșterea impresionantă a vânzărilor MG se datorează în mare parte cererii puternice pentru SUV-ul mic ZS. Vânzările acestui model au crescut cu peste 150% la 11.470 de unități.

În ciuda unei scăderi de 32% a vânzărilor, Tesla a reușit să domine piața auto europeană. Modelul Y al companiei a fost cel mai bine vândut model în decembrie și pe parcursul întregului an, marcând prima dată când o mașină electrică a terminat pe primul loc în topul vânzărilor din Europa.

Decembrie a fost o lună plină de surprize pentru industria auto. În timp ce unele mărci, cum ar fi BMW, Skoda și MG, au înregistrat creșteri impresionante ale vânzărilor, altele, cum ar fi Tesla, au suferit pierderi. Cu toate acestea, în ciuda pierderilor, Tesla a reușit să domine piața, cu Modelul Y devenind cel mai bine vândut model în Europa. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne rezervă anul 2024 pentru industria auto.