brand

BMW XM: preț, specificații și review

BMW XM: preț, specificații și review

BMW XM este cel mai recent model dezvoltat de divizia M a producătorului german BMW. Lansat în primăvara anului 2023, acest SUV impresionează prin performanță, tehnologie și design inovator. Echipat cu un sistem hibrid plug-in și un motor V8 puternic, BMW XM reprezintă o adevărată capodoperă în lumea automobilelor.

Un aspect care atrage instantaneu privirile este designul exterior al BMW XM. Cu linii fluide și agresive, acest SUV se remarcă prin prezența sa impunătoare. BMW a reușit să creeze un echilibru perfect între eleganță și sportivitate, iar rezultatul este un design unic și atrăgător. În plus, versiunea BMW XM LABEL RED, disponibilă din toamna lui 2023, va adăuga un plus de agresivitate și exclusivitate.

BMW XM este echipat cu cel mai puternic sistem de propulsie dezvoltat vreodată de divizia M. Motorul V8 de 4.4 litri, combinat cu un motor electric, produce o putere totală de 653 CP și un cuplu de 800 Nm. Acest SUV poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4.3 secunde și atinge o viteză maximă de 250 km/h. În plus, autonomia electrică de până la 88 km face din BMW XM o opțiune atractivă pentru cei care doresc să adopte tehnologia electrică.

Sistemul hibrid plug-in al BMW XM este unul dintre cele mai avansate tehnologii disponibile pe piață. Motorul electric integrat în transmisia automată M Steptronic cu 8 trepte permite conducerea în modul complet electric cu viteze de până la 140 km/h. Bateria litiu-ion cu o capacitate de 25.7 kWh se încarcă rapid de la surse AC și oferă o autonomie excelentă în modul electric. De asemenea, sistemul de frânare regenerativă permite încărcarea bateriei în timpul mersului, asigurând astfel o eficiență maximă.

BMW XM oferă un interior rafinat și confortabil, prevăzut cu cele mai noi tehnologii și materiale premium. Scaunele din piele Merino și sistemul audio Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound adaugă un nivel suplimentar de lux și confort. De asemenea, funcțiile de conectivitate și asistență la condus asigură o experiență de conducere plăcută și sigură.

BMW XM este disponibil în România, iar prețul de bază este de 170.051 euro, cu TVA inclus. Acesta include versiunea cu 653 CP a noului SUV. Varianta BMW XM LABEL RED, cu o putere de 748 CP, va fi disponibilă în toamna lui 2023. Cu toate că prețul este ridicat, BMW XM oferă o valoare excepțională datorită performanței și tehnologiei avansate.

BMW XM este o alegere excelentă pentru cei care doresc o combinație între performanță, tehnologie și lux. Cu un design atrăgător, performanțe impresionante și un sistem hibrid plug-in avansat, acest SUV demonstrează evoluția continuă a diviziei M a BMW. Indiferent dacă doriți să vă bucurați de o experiență de conducere sportivă sau să beneficiați de eficiența unui sistem hibrid plug-in, BMW XM este alegerea perfectă.