brand

BMW XM Label Red este noul SUV de 738 CP al bavarezilor

BMW XM Label Red este noul SUV de 738 CP al bavarezilor

Într-o lume ideală, titlul pentru cel mai puternic BMW de serie ar reveni unui supercar cu motor central, care să fie un succesor al lui M1. Cu toate acestea, vehiculele utilitare sport sunt încă o licență pentru a tipări bani pentru producătorii de automobile, așa că cel mai puternic model al bavarezilor este un SUV mare. Faceți cunoștință cu XM în specificația Spicy Label Red. Este un vehicul cu o lungime de 201,2 inch, care se deplasează pe roți de 23 inch, pregătit să își facă debutul public săptămâna viitoare la Auto Shanghai 2023 din China.

În timp ce XM obișnuit se mulțumește cu "doar" 644 de cai putere și un cuplu motor de 800 de newtoni-metri (590 de lire-picior), versiunea Label Red ridică miza prin echiparea cu un colosal 738 de cai putere și 1.000 de Nm (738 de livre-ft). Utilizează o configurație îmbunătățită a motorului "S68", un V8 biturbo de 4,4 litri nou dezvoltat, care lucrează împreună cu un motor electric integrat în transmisia automată cu opt trepte. Toată această putere este canalizată către sistemul xDrive, care dispune de un mod Sand pentru condusul pe dune.

De unul singur, puternicul motor cu combustie produce acum 577 CP și 553 lb-ft (750 Nm) sau un plus de 94 CP și 74 lb-ft (100 Nm) față de modelul standard. Motorul electric este bun pentru 194 CP și 207 lb-ft (279 Nm), reflectând astfel modelul XM standard. La fel ca în cazul modelului de bază, există o etapă de precompensare pentru a crește cuplul maxim la 332 lb-ft (452 Nm) la intrarea transmisiei pentru motor.

Grație boost-ului nou câștigat, BMW spune că XM Label Red sprintează până la 100 km/h în doar 3,7 secunde sau cu patru zecimi de secundă mai repede decât varianta obișnuită. La viteză maximă, va atinge 250 km/h (155 mph) limitată electronic sau 282 km/h (175 mph) dacă optați pentru pachetul M Driver's Package, caz în care versiunea specială este cu 11 km/h (7 mph) mai rapidă decât XM standard cu același kit opțional.

Pentru a se diferenția de XM normal, BMW aplică accente Toronto Red pe partea laterală a luxosului SUV sportiv, precum și în jurul puternicei grile de rinichi. Veți remarca, de asemenea, inserțiile roșii de pe jante și pentru conturul difuzorului. În plus, insignele XM sunt de asemenea roșii, la fel ca și etrierele de frână. Label Red va fi oferit cu peste 50 de vopsele Individual fără costuri suplimentare, ca o alternativă la obișnuitul Brooklyn Grey metalizat. Marca din Munchen precizează că doar un "număr mic" de vehicule vor fi vândute cu această vopsea exterioară mată Frozen Carbon Black.

BMW XM Label Red este noul SUV de 738 CP al bavarezilor

Accentele roșii continuă la interior, unde există o inscripție "1/500" care denotă disponibilitatea limitată a modelului. Tapițeria din piele în două tonuri este rezervată modelului XM Label Red, care primește, de asemenea, un simbol care identifică Boost Mode pe paleta de viteze din stânga. Fâșia ornamentală din fibră de carbon cu efect satinat este, de asemenea, exclusivă pentru ediția specială.

După ce va fi prezentat în premieră la Auto Shanghai 2023, săptămâna viitoare, XM Label Red va intra în producție la uzina din Spartanburg, Carolina de Sud, în luna august a acestui an. Detaliile privind prețurile vor fi dezvăluite mai aproape de lansare, dar pregătiți-vă să scoateți din buzunar mult mai mult decât cei 150.000 de euro pe care BMW îi cere pentru XM standard.