brand

Următoarea generație BMW X2 a fost prezentată în premieră cu grile iluminate

Următoarea generație BMW X2 a fost prezentată în premieră cu grile iluminate

X2 nu se numără printre cele mai populare modele BMW de pe piață, dar fratele mai funky al lui X1 va primi o a doua generație. Am văzut mai multe prototipuri în teste în diferite locații din Europa și se pare că debutul oficial și complet al crossoverului este la un pas. Constructorul auto a publicat primul teaser al noului X2, care - deși scurt și umbrit - dezvăluie detalii interesante de design.

Filmulețul de aici a fost publicat de Domagoj Dukec - șeful departamentului de design de la BMW - pe Instagram. Acesta prezintă X2 din lateral și putem vedea profilul său asemănător cu cel al unui coupe în partea din spate, cu o linie de acoperiș înclinată și un hayon și mai înclinat. Un spoiler static delicat pune nota finală.

Vehiculul se rotește apoi pentru a-și dezvălui partea frontală. Aici ajungem să vedem grilele luminate ale radiatorului, care au o formă diferită față de actualul X1. Într-o anumită măsură, acestea seamănă mai mult cu grilele regăsite pe X6 facelift, deși se pare că proporțiile sunt ușor diferite. Farurile, pe de altă parte, prezintă lumini de zi cu LED-uri în formă de C.

Sub pielea sa reîmprospătată, viitoarea generație X2 va rula pe platforma FAAR de la BMW, care este utilizată și de actualul X1 și de alte modele. Nu vor exista motoare cu mai mult de patru cilindri, modelul M35i xDrive, vârful de gamă, urmând să fie echipat probabil cu un motor turbo de 2,0 litri care generează 312 cai putere. Variantele mai mici vor avea motoare pe benzină și diesel, în funcție de regiune, cu un fel de electrificare disponibilă pentru multe dintre ele.

Nu în ultimul rând, BMW pregătește, de asemenea, un iX2 complet electric, care va fi asamblat în Germania începând cu sfârșitul acestui an, împreună cu iX1. Nu există nimic oficial din partea constructorului auto în ceea ce privește specificațiile acestui crossover cu emisii zero, dar suntem 99,99 siguri că va împărți sistemul de propulsie cu iX1, ceea ce înseamnă că două motoare electrice vor genera 313 cai putere și un cuplu motor de 495 Nm.