brand

BMW X2 2024, redat cu acuratețe pe baza fotografiilor spion

BMW X2 2024, redat cu acuratețe pe baza fotografiilor spion

Prezentat în luna iunie a anului trecut, BMW X1 va fi însoțit în curând de fratele său (fără îndoială) mai elegant. X2 2024 este în prezent în curs de dezvoltare pe aceeași platformă ca și X1 și, chiar recent, fotografii noștri au surprins un prototip al crossoverului în timp ce îl testau prin Munchen, în Germania. Mașina de test avea ceva mai puțin camuflaj decât toate vehiculele de probă anterioare, ceea ce a oferit suficient material pentru ca prietenii noștri de la Kolesa.ru să realizeze aceste randări exclusive și (pentru ochii noștri) foarte precise ale modelului.

La fel ca prima generație X2, noul crossover va avea o parte frontală similară cu cea a lui X1, deși vor exista anumite elemente care vor fi unice pentru modelul cu numere pare. Grilele de rinichi, de exemplu, au o formă diferită, cu o secțiune centrală care se extinde spre bara de protecție. Dacă aceste randări sunt într-adevăr suficient de realiste, designul barei de protecție va fi, de asemenea, foarte diferit, cu lamele diagonale și deschideri de aer laterale mari. Aceasta este o temă cunoscută de la X1, dar în această variantă, va fi mult mai agresivă.

Este mai dificil de prezis ce se va întâmpla în partea din spate. Kolesa.ru propune un design general care amintește de actualul X4, cu lumini spate mari, în formă de C, cu elemente ascuțite care ies în afară de capacul portbagajului. Bara de protecție spate, din nou, urmează un stil similar cu cel al lui X1, dar cu elemente aerodinamice mai proeminente și mai agresive, inclusiv un difuzor central. Totuși, cea mai mare diferență față de noul X1 va fi cu siguranță linia acoperișului, care se va transforma de la forma de cutie a lui X1 la un profil ușor înclinat în cazul lui X2.

Deși cele două modele vor fi foarte diferite din punct de vedere vizual, ele vor fi identice sub piele. Platforma FAAR de la BMW stă la baza ambelor mașini, aducând motoare cu trei și patru cilindri și o potențială versiune complet electrică. Modelul cu propulsie pe combustie din vârful de gamă va purta fie numele M35i, fie M40i și va avea sub capotă un motor turbo de 2,0 litri. Bun pentru peste 300 de cai putere, acesta va trimite puterea la toate cele patru roți.