brand

Ia-ți adio de la BMW Seria 6 Gran Turismo

Ia-ți adio de la BMW Seria 6 Gran Turismo

Lansat în 2017, BMW Seria 6 Gran Turismo nu a fost niciodată un succes de piață pentru compania din Munchen. Nu a înregistrat multe vânzări către clienți privați și a fost folosit mai ales ca mașină de transfer pentru aeroporturi și hoteluri în unele țări europene. Prin urmare, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că BMW are în plan să renunțe la acest model în cursul acestui an.

Deși nimic nu este confirmat în acest moment, BimmerToday relatează că Seria 6 GT va fi eliminat din gama mărcii începând cu anul de fabricație 2024. Cel mai probabil, acest lucru înseamnă că acest grand tourer cu aspect oarecum ciudat va mai rămâne pe liniile de producție doar câteva luni înainte ca emblema Seria 6 să fie retrasă din nou. Cel puțin deocamdată.

De ce a luat BMW această decizie? Răspunsul este foarte simplu - cererea pentru el pur și simplu nu există. Doar 509 unități ale modelului au fost vândute în Germania anul trecut, ceea ce reprezintă o cifră absurd de mică, mai ales dacă luăm în considerare faptul că familia Seria 5 (care împarte aceeași platformă și motoare) a ajuns bine în fiecare lună din 2022 la patru cifre. La jumătatea anului 2023, Seria 6 Gran Turismo este cel mai prost vândut model al mărcii în această țară, cu doar 237 de livrări.

Ce se întrevede în viitorul Seriei 6? Pentru început, nimic nu este oficial deocamdată. Totuși, există zvonuri că BMW ar putea călca pe urmele Mercedes-Benz cu recent lansatul CLE. Sau, pur și simplu, versiunile decapotabile și coupe ale Seriei 4 și Seriei 8 ar putea să se transforme într-un singur cabriolet nou și un model cu hardtop sub umbrela Seriei 6.

Revenind la Seria 6 Gran Turismo, modelul orientat spre familie a fost reîmprospătat în 2021, când toate motoarele sale au primit o formă de electrificare. Singurul Seria 6 GT disponibil în Statele Unite a fost modelul 640i xDrive, care a fost vândut în anul 2019. În Europa, au fost oferite motoarele turbo pe benzină și diesel de 2,0 și 3,0 litri, fără un model M. Seria 6 GT a succedat Seriei 5 Gran Turismo cu o formă similară.