brand

Noul BMW Seria 5 și i5 primesc jocuri în mașină prin AirConsole

Noul BMW Seria 5 și i5 primesc jocuri în mașină prin AirConsole

BMW Seria 5 2024 a debutat în urmă cu doar două zile cu un design evolutiv la exterior și o adevărată revoluție sub piele. Pe lângă gama de motoare puternic electrificată (formată și din i5, complet electric), sedanul premium de dimensiuni medii din Munchen vine și cu un habitaclu cu multă tehnologie. Unul dintre punctele de atracție din interiorul mașinii este noua dispunere cu două ecrane, cu un ecran de 12,3 inch pentru șofer și un ecran tactil de 14,9 inch. Software-ul pentru aceste ecrane este, de asemenea, nou și există noi caracteristici interesante.

Compania germană a încheiat un parteneriat cu AirConsole - o platformă de jocuri dezvoltată de startup-ul N-Dream din Zurich - pentru a aduce jocuri arcade de bază și așa-numitele jocuri casual pe ecranul de infotainment al noului Seria 5 și al primului i5. Pentru a sărbători lansarea noii funcționalități, este prezentat un BMW i5 special, cu un aspect de joc unic, proiectat de studioul de design al firmei. Fotografiile oficiale de presă ale acestui vehicul pot fi găsite în cea de-a doua galerie atașată mai jos în acest articol.

În ceea ce privește funcția de gaming în mașină, BMW spune că tot ce trebuie să faci este să îți conectezi smartphone-ul cu sistemul de infotainment iDrive 8.5 al mașinii prin scanarea unui cod QR de pe display-ul central. Dispozitivul inteligent începe apoi să acționeze ca un controler de joc, iar BMW spune că toți ocupanții vehiculului pot participa la diferite jocuri în timp ce vehiculul este staționat. Bineînțeles, te poți juca și singur.

AirConsole oferă acces la jocuri care pot fi controlate intuitiv și sunt ușor de jucat. Există deja o listă uriașă de jocuri disponibile, inclusiv jocuri de curse, sport, quiz și quiz muzical, simulare, strategie, jump-and-run și jocuri de puzzle. Unele dintre titlurile deja existente sunt Go Kart Go, Golazo, Music Guess și Overcooked, iar noi jocuri vor fi adăugate în lunile următoare. BMW mai spune că jocurile în mașină debutează în noul Seria 5, dar vor fi extinse și la alte modele, cum ar fi Seria 7, iX, i4 și altele echipate din fabrică cu iDrive 8.5 și produse după luna iulie a acestui an.