brand

BMW lansează noul Seria 4 facelift 2025

BMW lansează noul Seria 4 facelift 2025

BMW își actualizează celebrele modele coupe și cabriolet din Seria 4 pentru anul 2024, aducând îmbunătățiri semnificative la nivelul designului și al tehnologiei, dar reducând în același timp gama de opțiuni la nivelul motorizărilor.

Seria 4 coupe și convertible de la BMW sunt cunoscute pentru echilibrul lor perfect între performanță și confort, oferind o experiență de condus impresionantă. În 2024, aceste modele vor beneficia de o serie de îmbunătățiri semnificative, care vor include actualizări de design și tehnologie de ultimă generație, dar și o gamă de motorizări mai redusă.

Noul model actualizat va fi disponibil pentru clienți începând cu primăvara acestui an, cu prețuri începând de la 50.000 euro pentru coupe și 58.000 euro pentru cabrio. Opțiunile de motorizare vor include două variante pe benzină, ambele fiind echipate cu tehnologie mild-hybrid.

La exterior, BMW a adăugat un nou set de faruri LED la partea frontală a Seriei 4, modificând în mod dramatic semnătura luminoasă comparativ cu modelul anterior. Acestea sunt disponibile atât în varianta standard LED, cât și în cea cu tehnologia Matrix LED, și sunt însoțite de schimbări la nivelul barei de protecție frontale, grilele controversate fiind acum înconjurare de crom mat. Modelele specificate în versiunea M Sport Pro beneficiază de propriile faruri cu secțiuni interioare negre, conferind un aspect mai agresiv.

BMW lansează noul Seria 4 facelift 2025

La interior, BMW a remodelat subtil tabloul de bord, aceasta fiind a doua actualizare de când a fost introdus imensul ecran curbat dual în 2022. Modificarea afectează gurile de ventilație, care au fost remodelate și sunt acum înconjurate de elemente de finisaj standard din aluminiu, lemn sau, pentru M440i, fibră de carbon opțională. Alături de tabloul de bord redimensionat se află un nou volan, cu partea de jos plată și padele standard pentru cutia de viteze automată.

Cel mai recent sistem de operare OS 8.5 al BMW a fost, de asemenea, integrat în afișajul dual-screen, oferind și mai multe opțiuni de personalizare. Ca și înainte, comenzile pentru aerul condiționat sunt integrate direct în ecran, dar sunt situate într-o bară statică la baza acestuia pentru o accesare ușoară.

Împreună cu modificările de stil la Seria 4, BMW a redus și gama de motorizări, oferind doar două opțiuni de motoare pe benzină asistate de un sistem mild-hybrid, conectate la o cutie de viteze automată cu opt trepte. Modelul de bază 420i produce 182 CP și 300 Nm de cuplu din motorul său turbo de 2.0 litri cu patru cilindri, alimentând doar roțile din spate.

Deasupra acesteia se situează M440i, care dispune de un motor pe benzină cu șase cilindri în linie de 3.0 litri, care dezvoltă 368 CP și 500 Nm de cuplu. În acest caz, puterea este trimisă către toate cele patru roți și va accelera până la 100 km/h în 4,5 secunde, sau 4,9 pentru Convertible. În ciuda puterii suplimentare, consumul de combustibil nu este prea afectat, cu cifre de 6 l/100km și 5 l/100km pentru coupe și Convertible.

În ambele cazuri, însă, este montat sistemul mild-hybrid al BMW, care utilizează un sistem electric de 48V și o baterie compactă pentru a alimenta un mic motor electric care acționează ca motor de pornire și generator al mașinii. Acesta, în sine, este capabil să genereze 11 CP, și poate arunca temporar un cuplu în trenul de rulare în modul 'Boost' în timpul accelerării puternice.

BMW nu a menționat nicio actualizare la varianta cu patru uși Gran Coupe, dar sosirea sa mai recentă alături de i4 complet electric ar trebui să fie actualizată pe aceste linii în următoarele 12 luni. Disponibile pentru comandă acum, cu livrări către clienți planificate pentru primăvara acestui an, noul BMW Seria 4 va fi însoțit de un M4 Coupe și Convertible actualizat.

BMW continuă să îmbunătățească și să inoveze în cadrul Seriei 4, aducând o serie de actualizări semnificative în 2024. Aceste îmbunătățiri, care includ modificări de design și tehnologie de ultimă generație, dar și o gamă de motorizări mai redusă, vor face ca aceste modele să fie și mai atractive pentru pasionații de autovehicule.