brand

Noul BMW Seria 3 primește un facelift pentru 2024 și renunță la versiunile diesel

Noul BMW Seria 3 primește un facelift pentru 2024 și renunță la versiunile diesel

Producătorul de automobile de lux german, BMW, a dezvăluit recent planurile sale ambițioase pentru actualizarea mult așteptată a Seriei 3, una dintre cele mai populare game de modele din portofoliul său. Această revizie substanțială, programată pentru lansare în 2024, marchează o cotitură semnificativă în strategia companiei, care se îndreaptă cu hotărâre către un viitor electrificat.

Schimbarea cea mai notabilă este renunțarea completă la motoarele diesel, o decizie îndrăzneață, dar necesară în contextul tendințelor actuale din industria auto. BMW recunoaște că vremurile se schimbă, iar clienții devin din ce în ce mai conștienți de impactul emisiilor asupra mediului și doresc alternative mai ecologice.

În centrul acestei transformări se află modelul hibrid plug-in 330e, care a primit o serie de îmbunătățiri semnificative. Cea mai importantă dintre acestea este creșterea capacității bateriei la 19,5 kWh, ceea ce permite o autonomie electrică impresionantă de 101 km.

Inginerii BMW au reușit această performanță remarcabilă prin utilizarea unor celule cu densitate energetică ridicată, fără a compromite spațiul interior sau practicitatea automobilului. Această inovație tehnologică aduce nu numai beneficii ecologice, ci și avantaje financiare pentru proprietarii de mașini companiei.

Datorită autonomiei electrice extinse, emisiile de dioxid de carbon ale modelului 330e au scăzut la doar 19 g/km, în funcție de specificația exactă. Această cifră impresionantă se traduce într-un consum combinat de până la 0.75 l/100KM, ceea ce reprezintă o îmbunătățire semnificativă a eficienței energetice.

Dar avantajele nu se opresc aici. Proprietarii de mașini companiei vor beneficia de o rată de impozitare mai mică pentru beneficiile în natură (BiK), de doar 8%, datorită emisiilor reduse de carbon. Acest lucru va duce la economii semnificative pe termen lung pentru companiile care aleg să includă BMW 330e în flotele lor.

Pentru a spori și mai mult atractivitatea modelului 330e, BMW a integrat un sistem de încărcare rapidă de 11 kW în trei faze. Acest lucru permite încărcarea completă a bateriei de mare capacitate în doar două ore și 15 minute, o îmbunătățire semnificativă față de sistemele anterioare.

Chiar și proprietarii care folosesc stații de încărcare casnice convenționale de 7 kW vor beneficia de timpi de încărcare rezonabili, estimați între trei și patru ore. Această flexibilitate sporită în ceea ce privește încărcarea va face ca experiența de proprietate a unui vehicul electrificat să fie mult mai convenabilă și accesibilă.

În ciuda acestor îmbunătățiri ale eficienței energetice, BMW nu a făcut compromisuri în ceea ce privește performanțele dinamice și confortul, elemente esențiale pentru reputația sa de producător de automobile de lux. Inginerii au depus eforturi susținute pentru a perfecționa șasiul, rezultatul fiind o creștere notabilă a nivelului de confort în toate situațiile de conducere, fără a afecta agilitatea și manevrabilitatea caracteristice Seriei 3.

Nivelul de rafinament a fost, de asemenea, îmbunătățit, oferind o experiență de conducere lină și lipsită de zgomote nedorite. Aceste îmbunătățiri subtile, dar semnificative, vor consolida și mai mult aprecierea clienților pentru calitatea superioară a produselor BMW.

Noul BMW Seria 3 primește un facelift pentru 2024 și renunță la versiunile diesel

Interiorul Seriei 3 a suferit, de asemenea, o serie de actualizări binevenite. Cel mai notabil este introducerea celui mai recent sistem de infotainment Operating System 8.5, care a fost deja implementat în gama Seria 4 Coupe și Cabrio.

Acest sistem modern oferă o interfață intuitivă, cu butoane "Quickselect" pentru controlul optimizat al funcțiilor de ventilație și climatizare. De asemenea, BMW a renunțat la butoanele fizice pentru climatizare, integrând complet aceste funcții în ecranul tactil central sau permițând controlul prin comenzi vocale.

Pentru a completa aceste îmbunătățiri tehnice, BMW a adăugat și câteva elemente de design proaspete și opțiuni de personalizare. Noile modele vor fi disponibile cu noi design-uri pentru volan, elemente de interior și un sistem de iluminat interior "cascade", care poate fi ajustat în ceea ce privește culoarea și intensitatea.

De asemenea, BMW a introdus o nouă tapițerie Sensatec perforată pentru scaune, precum și patru noi nuanțe pentru opțiunea de piele Vernasca. Aceste opțiuni suplimentare vor permite clienților să-și personalizeze automobilul în conformitate cu preferințele și stilul lor individual.

Pentru pasionații de performanță, BMW a lansat și un pachet opțional M Performance, care conferă Seriei 3 un aspect și mai sportiv, inspirat de modelele de vârf M. Acest pachet include elemente din fibră de carbon, cum ar fi o grilă, un splitter și oglinzi retrovizoare, precum și praguri, spoilere și difuzoare aerodinamice.

Deși nu oferă performanțele extreme ale modelelor M3, pachetul M Performance oferă o alternativă accesibilă pentru entuziaștii auto care doresc un aspect mai agresiv și sportiv pentru automobilul lor de serie 3.

În completarea gamei revizuite, BMW a pregătit și câteva îmbunătățiri pentru versiunea de performanță M3 Competition. Acesta va beneficia de o creștere a puterii de 20 CP și va fi disponibil în noi culori inspirate de gama exclusivistă CS a producătorului.

Actualizarea Seriei 3 de către BMW pentru anul 2024 reprezintă un pas important în direcția unei mobilități mai durabile și eficiente din punct de vedere energetic. Renunțarea la motoarele diesel și concentrarea asupra hibrizilor plug-in și a tehnologiilor electrificate demonstrează angajamentul companiei față de reducerea amprentei de carbon și îmbrățișarea unui viitor mai ecologic.

Cu îmbunătățiri semnificative ale autonomiei electrice, eficienței energetice, sistemelor de încărcare și dotărilor de confort, noua serie 3 promite să ofere o experiență de conducere superioară, care va satisface atât pasionații de automobile, cât și proprietarii de mașini companiei preocupați de costurile de operare.

În timp ce industria auto continuă să evolueze rapid, BMW dovedește că este pregătită să facă pași îndrăzneți pentru a rămâne în fruntea inovației și a satisface cerințele clienților moderni. Actualizarea Seriei 3 este un exemplu elocvent al acestei abordări progresive, care combină performanțele de top cu preocupările de mediu și eficiența costurilor.