brand

BMW Seria 2 facelift vine cu un interior și tehnologie complet noi

BMW Seria 2 facelift vine cu un interior și tehnologie complet noi

BMW a fost extrem de ocupată în ultima vreme cu actualizarea gamei sale de modele. După ce recent a prezentat noile versiuni ale Seriei 3 și Seriei 4, producătorul auto de lux bavarez a dezvăluit acum și actualizarea mult așteptată pentru modelul său cupeu de două uși, Seria 2. Deși modificările de design exterior sunt minime, interiorul și tehnologia au primit îmbunătățiri semnificative.

În ceea ce privește compartimentul mecanic, BMW nu a adus modificări majore noului Seria 2. Modelele 230i vor continua să fie echipate cu motorul pe benzină de 2.0 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 255 de cai putere și 400 Nm de cuplu maxim. La polul superior al gamei, versiunea M240i va primi același propulsor de 3.0 litri pe șase cilindri în linie, cu 382 de cai putere și 500 Nm de cuplu.

Ambele motorizări vin împerecheate în mod standard cu o transmisie automată cu opt trepte de viteză. Opțional, clienții vor putea opta pentru sistemul de tracțiune integrală xDrive.

Deși BMW nu a furnizat încă datele oficiale de performanță, se așteaptă ca accelerația de la 0 la 100 km/h pentru M240i să rămână în jurul valorii de 4,3 secunde. Acest timp excelent îi permite noii BMW Seria 2 să se încadreze cu ușurință în categoria mașinilor sport compacte de înaltă performanță.

Chiar și versiunea de bază 230i ar trebui să ofere performanțe dinamice suficiente pentru majoritatea șoferilor, cu un timp estimat de sub 6 secunde pentru sprintul de la 0 la 100 km/h.

Din punct de vedere estetic, BMW a ales o abordare minimalistă pentru actualizarea Seriei 2. Schimbările exterioare sunt aproape imperceptibile, cu excepția unor noi culori opționale, precum roșu Vegas sau albastru Zandvoort - anterior exclusiv pentru modelul de performanță M2.

Pachetul opțional "M Sport Professional" adaugă câteva accente negre lucioase și un spoiler suplimentar pentru un aspect ușor mai agresiv. Cu toate acestea, silueta elegantă și liniată a modelului anterior rămâne în mare parte neschimbată.

Deși caroseria nu a suferit modificări majore, BMW a actualizat ușor designul farurilor și luminilor. Noile grupuri optice încorporează tehnologie LED de ultimă generație, pentru o vizibilitate și un consum energetic îmbunătățite.

De asemenea, noile bare de lumini de zi cu LED conferă un aspect modern și distinctiv noului Seria 2, în special în condiții de iluminare redusă.

Cea mai mare schimbare adusă de BMW pentru Seria 2 din 2024 se regăsește în interiorul complet reproiectat. Producătorul a implementat un nou design pentru bord și consolă centrală, inspirat de cele mai recente modele din gamă.

BMW Seria 2 facelift vine cu un interior și tehnologie complet noi

Noul cadru digital curbat, care combină un afișaj pentru șofer de 12,3 inchi cu un ecran tactil de 14,9 inchi, oferă o experiență modernă și high-tech. Deși hardware-ul rămâne neschimbat, noua Seria 2 beneficiază de cel mai recent sistem de operare BMW, care integrează toate controalele mașinii într-o singură interfață intuitivă.

BMW a îmbunătățit și gama de materiale și finisaje disponibile pentru interiorul noii Serii 2. Pe lângă opțiunile existente de piele neagră sau cognac, clienții pot alege acum și o nouă nuanță de roșu sintetic pentru tapițerie.

De asemenea, au fost adăugate inserții noi din lemn deschis la culoare sau fibră de carbon pentru bord și ușile laterale, pentru un aspect și mai premium.

Iluminarea ambientală LED este acum disponibilă standard și este integrată ingenios în grilele de ventilație, oferind un plus de rafinament interior.

Un alt element de design important este noul volan, disponibil în mai multe variante. Versiunile sport beneficiază de un volan îmbrăcat în piele perforată, cu porțiune inferioară dreaptă pentru un plus de ergonomie în condusul alert.

Pentru o experiență și mai imersivă, BMW oferă opțional un nou head-up display de mari dimensiuni, cu multiple setări de personalizare pentru afișarea informațiilor esențiale în câmpul vizual al șoferului.

Pentru pasionații de performanță extremă, BMW a pregătit și o versiune radical reproiectată a modelului de vârf M2. Acesta primește o caroserie cu accente aerodinamice mai pronunțate, jante de 19 inchi în design special și un motor de 3.0 litri pe șase cilindri cu putere devastatoare de peste 450 CP.

Noul M2 va fi disponibil doar cu tracțiune spate și o transmisie manuală cu șase trepte, pentru o experiență de condus autentică și captivantă. Prețurile pentru această versiune de top vor fi anunțate la o dată ulterioară.

Deși motorizările rămân neschimbate, inginerii BMW au reușit să îmbunătățească ușor performanțele și eficiența noii Serii 2 pentru 2024. Datorită optimizărilor aerodinamice și reducerii greutății, consumul de combustibil a scăzut cu până la 0,3 litri/100 km în ciclu mixt.

De asemenea, accelerația de la 0 la 100 km/h este cu aproximativ 0,1-0,2 secunde mai rapidă pentru fiecare model, comparativ cu versiunea precedentă.

Deși actuala generație nu beneficiază de variante hibride sau complet electrice, BMW intenționează să introducă opțiuni de electrificare pentru următoarea iterație a modelului. Se așteaptă ca o versiune plug-in hybrid și chiar una 100% electrică să fie disponibile începând cu 2026-2027.

Acest pas va permite companiei să reducă amprentele de carbon și să rămână competitivă pe piața din ce în ce mai orientată către mobilitatea electrică.

Deși actualizarea adusă de BMW pentru Seria 2 din 2024 nu este revoluționară, ea aduce îmbunătățiri importante în domenii cheie precum interiorul, tehnologia și eficiența. Noul design interior premium, ecranele digitale și sistemele de asistență avansate ridică standardele în segmentul cupelor sport compacte premium.

Cu motorizările puternice existente și manevrabilitatea caracteristică BMW, noua Seria 2 rămâne o alegere excelentă pentru pasionații de condus dinamic. Iar pentru cei care doresc și mai multă putere, noul M2 promite o experiență de neuitat la volanul unui adevărat bolid de performanță.

În ansamblu, actualizarea pentru 2024 asigură că BMW Seria 2 rămâne un model competitiv și atractiv în segmentul său pentru mulți ani de acum încolo.