brand

BMW renunță la litera `i` pe mașinile sale cu benzină

BMW renunță la litera `i` pe mașinile sale cu benzină

BMW a avut de mult litera "i" la sfârșitul numelor modelelor sale, cum ar fi 325i, 540i și așa mai departe. Litera a fost utilizată inițial pentru a diferenția mașinile cu injecție de combustibil de cele cu carburator, care aveau un nume cu trei cifre care denota seria și mărimea motorului. Dar BMW a renunțat de mult la carburatoare, iar acum are sub-brandul electric "i". Deci, după decenii, BMW se va debarasa de "i" de la sfârșitul numelor modelelor.

Un executiv BMW a confirmat știrea pentru BMWBlog. Publicația a observat că următoarea generație X3 va primi un model M50, în timp ce modelul actual este oferit ca M40i. Bernd Köber, Senior Vice President BMW Brand and Product Management, Connected Company, a declarat pentru BMWBlog că producătorul auto dorește acum ca "i" să însemne că conduci o mașină electrică.

Într-o lume în care BMW vinde un i5 complet electric și un 540i care nu este, puteți vedea cum unii clienți ar putea fi confuzi. Și da, "i" minuscul la sfârșitul numelui modelului este o moștenire, dar sub-brandul electric "i" este acum, de asemenea, o proprietate bine stabilită. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune convenții de numire în mașinile electrice. Numele i5 face evident că vorbim despre o serie electrică 5, de exemplu.

Nu suntem siguri când vom vedea "i" eliminat din restul gamei de mașini pe benzină ale BMW. Va fi ciudat să vedem ceva de genul "330" pe spatele unei Serii 3, pentru că "i" de la sfârșit a devenit un element de bază. După cea mai bună amintire a acestui autor, ultima dată când am văzut o insignă BMW de acest gen în SUA a fost la mijlocul anilor 1980 cu 325 eta, care a folosit o versiune cu turație redusă și cursă lungă a motorului drept în șase al companiei. În ciuda faptului că erau alimentate cu injecție de combustibil, unele dintre aceste mașini purtau insigna, pur și simplu, 325, în timp ce altele erau insignate 325e. BMW a înlocuit, de asemenea, litera "d" pentru mașinile diesel, deși nu am avut una dintre acestea în SUA de ceva timp.