brand

BMW aduce înapoi grila tradițională pentru noul vehicul electric Neue Klasse X

BMW aduce înapoi grila tradițională pentru noul vehicul electric Neue Klasse X

BMW a anunțat revenirea grilei sale tradiționale pe cel de-al doilea concept care previzualizează modelele de pe platforma sa complet electrică Neue Klasse. Acesta a fost dezvăluit în cadrul conferinței sale anuale pe rezultatele financiare.

Modelul urmează dezvăluirea sedanului Vision Neue Klasse la expoziția auto IAA Mobility Munich din 2023. Cele două concepte previzualizează două modele de dimensiuni medii pe baterii care sunt programate să intre în producție anul viitor.

Conceptul Vision Neue Klasse X va fi produs la noua fabrică BMW din Debrecen, Ungaria.

Designul Vision Neue Klasse X restabilește grila rinichi BMW după ce compania a eliminat-o pentru conceptul sedan. Elementele verticale tradiționale ale grilei sunt evidențiate cu lumini LED și sunt mai puțin proeminente decât în aplicațiile recente, de exemplu pe SUV-ul mare complet electric iX.

BMW a dezvăluit mai multe detalii despre platforma Neue Klasse, care va susține o gamă de modele de bază, inclusiv SUV-ul, sedanul și derivatele sedanului, spune CEO-ul BMW, Oliver Zipse.

Mașina va oferi un "salt cuantic" în conducerea asistată, a declarat BMW. Marca a vorbit anterior despre abilitatea platformei de a realiza conducerea de nivel 2+ cu mâinile libere, cu ochii pe drum și autonomia limitată de nivel 3.

Drivetrain-ul electric are un nou sistem de 800 de volți care va permite încărcarea rapidă pentru a adăuga până la 300 km de autonomie în 10 minute, a spus BMW.

Platforma Neue Klasse utilizează baterii cilindrice nou dezvoltate care se spune că oferă o densitate de energie cu 20% mai mare decât celulele prismatice curente ale BMW, contribuind la creșterea autonomiei cu 30% în comparație cu modelele complet electrice actuale ale producătorului auto.

BMW a spus că interiorul "luminos și spațios" al conceptului Vision Neue Klasse X este posibil datorită platformei cu ampatament lung și cu depășiri scurte. Nu au fost date dimensiuni pentru concept.

BMW aduce înapoi grila tradițională pentru noul vehicul electric Neue Klasse X

Interiorul Vision Neue Klasse X reduce la minimum comenzile de operare, interacțiunea cu mașina realizându-se prin intermediul ecranului de afișare central, butoanele volanului și controlul vocal.

Compania investește 2 miliarde de euro în noi operațiuni de fabricație și asamblare a bateriilor pentru Neue Klasse la fabrica sa din Debrecen.

CEO-ul BMW, Oliver Zipse, a declarat joi că vehiculele de producție Neue Klasse X vor începe să iasă de pe linia de la Debrecen în a doua jumătate a anului 2025. Sedanul va începe producția din 2026 la fabrica din München.

Autoturismele Neue Klasse vor fi construite și în Shenyang, China, începând din 2026. Producția la fabrica BMW din San Luis Potosi, Mexic, va începe în 2027.

În concluzie, BMW privește cu încredere spre viitor cu noul său concept electric, Vision Neue Klasse X, care promite un salt cuantic în conducerea asistată și un design inovator.