brand

BMW înregistrează 48 de nume noi și intenționează să revizuiască convenția de denumire a modelelor

BMW înregistrează 48 de nume noi și intenționează să revizuiască convenția de denumire a modelelor

BMW a fost ocupat recent, înregistrând mărci comerciale pentru 48 de nume noi la Oficiul german pentru mărci și brevete. Înregistrările se datorează numărului de mașini electrice noi pe care producătorul auto intenționează să le lanseze în următorii ani și lasă să se întrevadă planurile de revizuire a convenției de denumire a modelelor sale.

Suntem obișnuiți cu actuala schemă de denumire a BMW, care folosește trei numere pentru a indica gama de modele și cilindreea motorului sau nivelul de echipare. Aceste numere sunt ocazional precedate de M, pentru a indica o versiune de performanță, sau urmate de un sufix precum d, i sau e, pentru a indica un tip de motor. În mod generic, vehiculele sunt denumite după primul număr, cum ar fi Seria 3, care poate fi orice, de la 318i la M340i.

Noile mărci comerciale includ nume cu prefixele i, X și iX pentru vehicule precum i120, iX130 și X750. Aplicarea logicii actuale de denumire ar sugera că i120 și iX130 sunt vehicule din Seria 1, în timp ce X750 ar fi un Seria 7. X se referă de obicei la un SUV sau la un crossover, cum ar fi X7 sau X5, în timp ce i ca prefix denotă un vehicul electric, cum ar fi i4.

Deoarece BMW va continua să ofere în viitor motoare tradiționale cu ardere internă alături de vehicule hibride și electrice, este foarte probabil ca convențiile de denumire să continue să reflecte denumirile modelelor actuale. În cazul Seriei 5, o versiune cu motor convențional cu ardere internă ar avea o denumire precum 530i, sau 530d pentru un diesel. Versiunea hibridă s-ar numi 530e, în timp ce versiunea exclusiv electrică ar fi i530.

Printre mărcile comerciale a fost depus un singur model M, pentru M350. Cel mai probabil, vehiculul este o versiune mai fierbinte a Seriei 3, care să depășească sau să înlocuiască M340i. Cu toate acestea, nu există nicio indicație dacă acesta ar fi un vehicul pe benzină, electric sau hibrid.

Mărcile suplimentare au sens, având în vedere că BMW se așteaptă ca EV-urile să depășească vânzările de ICE și PHEV-uri până în 2028. Între timp, BMW continuă să își împrospăteze linia de produse. Am văzut recent BMW Seria 4 Coupe revizuit 2024 și un nou M5 care se învârte pe Nurburgring.