brand

BMW prezintă i7 M70 xDrive 2024, cu 650 de cai putere și o autonomie de 475 km

BMW prezintă i7 M70 xDrive 2024, cu 650 de cai putere și o autonomie de 475 km

În urmă cu aproximativ un an, BMW a dezvăluit modelul electric i7. Acum, constructorul auto a prezentat modelul 2024 i7 M70 xDrive. Acest sedan va fi construit în Dingolfing, Germania, iar lansarea globală va începe în a doua parte a anului 2023. Acesta și-a făcut prima apariție în cadrul Salonului Auto Shanghai International.

Cel mai recent BMW i7 M70 xDrive este echipat cu cel mai puternic motor electric produs vreodată de companie. Densitatea de putere a motorului de pe puntea spate a fost mărită cu 25,5 procente față de i7 xDrive60. Acest lucru a fost realizat prin dublarea numărului de înfășurări de excitație din motor, de la trei la șase. În consecință, motorul din spate produce acum 483 CP, în timp ce motorul din față are 255 CP, rezultând o putere totală de 650 CP și tracțiune integrală.

Atunci când sunt activate funcțiile M Sport Boost sau M Launch Control, grupul motopropulsor generează un cuplu de 811 lb-ft. Acest sedan electric este cel mai rapid de acest tip, deoarece poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde, cu o limită de viteză de 155 km/h impusă de constructorul auto.

Modelul i7 M70 xDrive vine cu un pachet de baterii care oferă 101,7 kilowați-oră de energie utilizabilă din capacitatea sa de 105,7 kilowați-oră. Conform standardelor de procedură de testare EPA din SUA, acest lucru oferă vehiculului electric o autonomie potențială de până la 475 KM. Modelul i7 xDrive60 are o autonomie de aproximativ 482 KM, în funcție de dimensiunea roților. De asemenea, dispune de o încărcare de 11 kW în curent alternativ și poate ajunge la 195 kW în curent continuu, ceea ce permite reîncărcarea bateriei de la 10 la 80% în 34 de minute.

În caz de nevoie urgentă, BMW i7 M70 are un mod Max Range care menține mașina la o viteză maximă de 56 de mile pe oră și dezactivează funcțiile de confort, cum ar fi controlul climatizării și scaunele încălzite, pentru a asigura cea mai bună autonomie posibilă. O fereastră va apărea apoi pe ecranul șoferului pentru a arăta noua autonomie. Acest mod a fost conceput special pentru situațiile în care șoferul trebuie să facă un ocol până la o altă stație de încărcare.

Reunirea celor două concepte de confort și stil este un lucru pe care mulți oameni se străduiesc să îl obțină în viața de zi cu zi. Combinarea sentimentului de confort și relaxare cu aspectul sofisticat este un obiectiv pentru mulți.

Lansarea lui i7 este însoțită de o suspensie pneumatică pe două axe cu amortizoare cu reglare automată și gestionate electronic. În plus, i7 M70 este echipat cu direcție activă integrală și stabilizare activă a ruliului, cu un panou de forfecare situat între peretele frontal și turnurile de susținere a arcurilor, care are rolul de a spori fermitatea părții frontale a sedanului.

Pentru a opri i7 de 5.929 de kilograme, BMW l-a echipat cu frâne M Sport albastre cu logo-ul M. Clienții pot alege pachetul opțional M Performance Professional, care include etriere negre. Jantele standard sunt din aliaj ușor de 21 de inci, cu finisaj Jet Black și inserții metalice lucioase. În plus, acestea oferă pentru prima dată opțiunea de anvelope de înaltă performanță pe jante de 20 de inch.

Modelul i7 M70 include componente de design unice, cum ar fi fustele laterale, logo-urile, ornamentele Shadowline și oglinzile exterioare negre cu două spițe. BMW are, de asemenea, un șorț spate deosebit și o inserție de difuzor în partea din spate. Pentru un aspect și mai sportiv, pachetul M Performance Professional adaugă un spoiler spate M negru, o bandă de accent negru între luminile spate, un cadru negru al grilei și o inserție neagră a șorțului spate.

La lansare, BMW va oferi modelului M70 xDrive i7 o gamă de finisaje în două tonuri, inclusiv un amestec impresionant de cupru lichid BMW Individual cu negru safir. Exteriorul poate fi personalizat cu culori exclusive M și vopsele Frozen cu finisaj mat, cu o selecție de peste o sută de culori de vopsea BMW Individual din care puteți alege și opt variante bicolore disponibile.

De asemenea, BMW a lansat noul sistem de operare iDrive OS 8.5 pentru modelul i7 M70. Această versiune a fost concepută pentru a fi mai ușor și mai rapid de utilizat, cu o structură îmbunătățită a meniurilor și o funcție QuickSelect care reflectă formatele întâlnite la produsele electronice de consum.

Specificațiile de preț pentru BMW i7 M70 xDrive în 2024 nu au fost încă anunțate. Publicarea acestor informații va avea loc pe măsură ce vehiculul se va apropia de startul producției. Nivelul de început al lui i7 începe de la puțin peste 140.000 de euro, iar i7 M70 este de așteptat să coste mai mult decât atât.