brand

BMW i5 2024 a fost prezentat pentru prima dată înainte de lansarea din octombrie

BMW i5 2024 a fost prezentat pentru prima dată înainte de lansarea din octombrie

BMW testează noua generație a Seriei 5 de mai bine de un an, dar până acum nu am văzut nicio imagine teaser oficială. Astăzi, compania bavareză lansează prima avanpremieră a modelului de clasă medie printr-o imagine care arată varianta sa complet electrică ascunsă sub un capac. BMW anunță, de asemenea, sosirea unei versiuni wagon alimentate cu baterii, precum și a unui model Seria 5 M cu propulsie electrică.

Constructorul din Munchen spune că lansarea globală a noului Seria 5 sub formă de sedan este programată pentru luna octombrie a acestui an și va include și modelul i5 Sedan. Anul viitor, vom vedea și modelul i5 Touring pentru piețele europene, unde modelul 5er cu acoperiș lung continuă să fie "foarte popular", potrivit lui Oliver Zipse, președintele Consiliului de Administrație al BMW. Vorbind în timpul conferinței anuale a companiei, care a avut loc mai devreme, Zipse a anunțat, de asemenea, sosirea unei versiuni M electrice.

"BMW i4 M50 complet electric arată modul în care BMW îmbină la perfecție performanța dinamică și mobilitatea electrică. A fost cel mai bine vândut model BMW M la nivel mondial în 2022. Un model Performance complet electric de la BMW M GmbH va fi inclus, de asemenea, în noua gamă BMW Seria 5 Sedan."

Până în prezent se știu puține lucruri despre acest vehicul electric de performanță marca M, deși o presupunere bazată pe sistemul de propulsie al lui i4 M50 ar fi un sistem de propulsie cu două motoare. În cazul lui i4, acesta are 536 de cai putere și un cuplu de 586 de livre-picior, ceea ce îi conferă vehiculului un sprint de la 0 la 62 de mile pe oră în timp de 3,9 secunde. Nu putem confirma dacă versiunea M a lui i5 - posibil numită i5 M60 - va primi mai multă putere, dar ar avea sens având în vedere că va sta mai sus în ierarhia mărcii și va fi mai mare și ușor mai grea.

Pentru cei care nu sunt încă pregătiți să treacă la un Seria 5 alimentat cu baterii, BMW spune că pentru noua generație a modelului vor fi disponibile, de asemenea, motoare hibride plug-in, pe benzină și diesel, în funcție de regiune. Propulsoarele cu combustie vor fi echipate cu un sistem mild-hybrid de 48 de volți. În ceea ce privește tehnologia, sistemul de infotainment BMW iDrive 8.5, anunțat recent, va fi standard în toată gama.