brand

BMW i4 2024 aproape gata să se lupte cu noul Tesla Model 3

BMW i4 2024 aproape gata să se lupte cu noul Tesla Model 3

BMW i4 este una dintre mașinile noastre electrice preferate și, în curând, va deveni și mai bună datorită unei actualizări de la jumătatea ciclului de viață, iar acum a fost surprinsă în premieră în timp ce era testată pe drumurile publice.

Automobilul AutoExpress Premium Electric al anului, i4, poate că a fost lansat abia în 2021, dar de atunci au apărut noi rivali: Hyundai Ioniq 6, BYD Seal și, bineînțeles, Tesla Model 3, recent actualizat.

Judecând după fotografiile spion, nu ar trebui să ne așteptăm la o schimbare drastică a exteriorului lui i4 pentru acest facelift (sau modelul "LCI", așa cum le numește în mod tradițional BMW). Grilele mari rămân cu sistemul radar încorporat într-o parte, designul barei de protecție arată similar cu cel al actualei versiuni M Sport a lui i4, dar blocurile optice prezintă o nouă semnătură LED.

Jantele și ornamentele laterale sunt, de asemenea, identice cu cele ale actualului i4 M Sport, iar în partea din spate există un camuflaj puternic, dar ne așteptăm ca bara de protecție spate să fie ușor remodelată, împreună cu blocuri optice spate revizuite. Modificările exterioare subtile îl reflectă pe cel al viitorului Seria 4 facelift, cu care i4 împărtășește o mulțime de elemente de design și tehnologie.

Unul dintre cele mai bune atribute ale actualului i4 este tehnologia interioară, cu un panou de instrumente digital impresionant de 12,3 inchi și un ecran tactil de 14,9 inchi, unite într-un singur ecran ușor curbat. Nu ne așteptăm ca acest lucru să se schimbe odată cu faceliftul, dar ar trebui să fie capabil să facă față noului sistem de infotainment iDrive 9 de la BMW, care va fi lansat în cursul acestui an.

În prezent, i4 vine cu o autonomie de până la 585 de kilometri în echiparea eDrive40 cu bateria de 80 kWh - ceea ce este cu siguranță suficient pentru majoritatea oamenilor, dar acest lucru pierde în fața celor 630 de kilometri ale noului Model 3 Long Range, așa că suntem încrezători că BMW va face ajustări la modelul facelift pentru a ține cont de acest deficit.