brand

BMW estimează că mașinile electrice M vor depăși vânzările de automobile cu combustie internă și PHEV până în 2028

BMW estimează că mașinile electrice M vor depăși vânzările de automobile cu combustie internă și PHEV până în 2028

BMW M rămâne optimist în ceea ce privește trecerea la electrificare și a anunțat că, în doar patru ani, va vinde mai multe mașini electrice și hibride plug-in decât vehicule cu motoare cu combustie pură. Până în 2027, proporția motoarelor cu combustie pură în vânzările M va scădea sub 50 la sută.

Mai mult, BMW M se așteaptă ca, până în 2028, automobilele M pur electrice să reprezinte peste 50 la sută din cifrele de vânzări, depășind vehiculele sale echipate cu motoare cu combustie internă. În 2030, proporția motoarelor cu combustie va fi de numai aproximativ 10 la sută.

Anunțul a fost făcut de șeful BMW M, Frank van Meel, în timpul unei prezentări a M2 și XM, fiind susținut în același timp de grafică, relatează Bimmer Today.

În prezent, gama electrică a BMW M este populată de i4 M50 și iX M60, dar anul acesta va fi completată de BMW i7 M70 (G70) și BMW i5 M60 (G60). Între timp, un M EV de înaltă performanță, cu un motor electric pe fiecare roată, este în curs de dezvoltare, având ca banc de testare un i4 M50 lărgit.

Acest lucru este, bineînțeles, în concordanță cu perspectivele generale ale BMW Group în ceea ce privește electrificarea. Într-o prezentare de la începutul acestei luni, compania a anunțat că se așteaptă la o creștere semnificativă a producției și vânzărilor de vehicule complet electrice în următorii ani.

În prezent, marca germană are în ofertă aproximativ o duzină de modele complet electrice. Până în 2024, cel puțin 20 la sută dintre mașinile noi produse de companie vor avea un sistem de propulsie complet electric. Până în 2025, fiecare al patrulea vehicul nou livrat ar trebui să fie un vehicul electric pe baterii (BEV); în 2026, unul din trei automobile noi.

BMW este optimist în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de încărcare, prețurile materiilor prime și disponibilitatea acestora. Noua linie Neue Klasse se va afla în fruntea acestei ofensive, care ar trebui să debuteze în 2025. În funcție de acești factori, compania se așteaptă să atingă o cotă de peste 50 la sută de BEV cu mult înainte de 2030.

BMW Group își propune să livreze clienților peste 10 milioane de vehicule complet electrice până în 2030, iar în 2025 se preconizează că va fi atinsă o etapă importantă de vânzare a 2 milioane de vehicule complet electrice.