brand

Audi Q7 primește un facelift în 2024 și tehnologie nouă

Audi Q7 primește un facelift în 2024 și tehnologie nouă

Audi continuă să-și îmbunătățească ofertele, lansând o versiune actualizată a SUV-ului său de șapte locuri, Audi Q7. Acest articol va explora ce aduce nou acest facelift și cum se compară cu concurența.

Audi a oferit SUV-ului său de șapte locuri Q7 un update ușor pentru 2024, introducând noi caracteristici de stil și tehnologie. Aceasta este a doua revizuire pentru această generație de Q7, care a intrat inițial în producție în 2015. În ciuda vârstei sale relative, modelul a rămas un best-seller pentru Audi, provocând această rundă de actualizări pentru a-l menține proaspăt în comparație cu rivalii mai noi.

Principalele schimbări vizează în mare parte stilul exterior, cu barele de protecție față și spate preluând noi designuri. Farurile pot fi acum specificate cu unități HD Matrix LED cu Laser high-beam și semnături luminoase diferite, în timp ce luminile OLED spate au propriul design nou.

Audi oferă, de asemenea, noi opțiuni de culoare și echipare exterioare, imitând diviziunile de nivel de echipare existente cu modelele de bază S-Line, Black Edition și Vorsprung. Fiecare propulsor vine cu un nivel diferit de echipare standard, iar noile opțiuni de roți au dimensiuni între 20 și 22 de inch.

Audi Q7 primește un facelift în 2024 și tehnologie nouă

Arhitectura generală a cabinei este la fel ca în mașina existentă, ceea ce nu este o surpriză, deoarece interiorul Q7 a fost înlocuit complet încă din 2019. Există însă noi opțiuni de echipare, piele și cusături. Interfețele digitale au primit, de asemenea, un update de software, dar același trio de ecrane - două ecrane tactile haptice în bord și un Cockpit Virtual suplimentar de 12,3 inch - rămân.

Audi va oferi patru motoare compuse din două motoare diesel V6 de 3,0 litri cu 227 CP sau 282 CP, precum și un motor pe benzină V6 de aceeași dimensiune cu 334 CP. De asemenea, va fi disponibil un SQ7 de top, cu un motor pe benzină V8 bi-turbo de 500 CP.

Toate aceste motoare sunt echipate cu un sistem hibrid ușor de 48V pentru a ajuta la ușurarea sarcinii pe trenul de rulare în trafic și la viteze mici. Nu a fost confirmată o opțiune hibridă plug-in, dar a fost vândută pe parcursul ciclului de model al Q7 existent, așa că am putea vedea unul revenind în viitor.

Cifrele oficiale de consum ale Audi pentru noul Q7 sunt de fapt mai mici decât cele ale modelului existent. O evaluare de 7,5-7,9 l/100 km pentru ambele motoare diesel reprezintă o scădere comparativ cu cifra oficială de aproximativ 6,7 l/100 km. Aceasta este probabil datorită dimensiunii mai mari a roții standard de 20 de inci, spre deosebire de unitățile de 19 inci ale mașinii actuale. Motoarele V6 și V8 pe benzină se află la aproximativ 9,5 l/100 km și, respectiv, 8,5 l/100 km.

Audi Q7 oferă în continuare același mix de spațiu, versatilitate și calitate înaltă ca întotdeauna, cu toate cele cinci locuri din rândurile din spate fiind reglabile individual. Spațiul din al treilea rând este suficient de mare pentru adulți pentru călătorii scurte, dar spațiul de încărcare poate fi strâmt atunci când este utilizat. Cu al treilea rând coborât, Audi citează un spațiu de încărcare la spate de 780 de litri.

Când va ajunge în martie, Q7 actualizat va concura cu Volvo XC90 în vârstă care va continua să fie vândut alături de EX90 complet electric, cu niveluri superioare apropiindu-se de BMW X7 și Mercedes GLS mai mari în ceea ce privește atât prețul, cât și luxul.