brand

Top 4 cele mai bune mărci de automobile germane

Top 4 cele mai bune mărci de automobile germane

Germanii sunt renumiți pentru capacitatea lor de a crea mașini absolut formidabile. De-a lungul istoriei, germanii au avut de înfruntat și unele perioade mai dificile, dar au trecut cu bine peste toate provocările și au reușit să ne țină mereu în priză, curioși și dornici, cu automobilele lor nemaipomenite.

Dacă ar fi să facem un top al celor mai luxoase mărci de mașini nemțești, pe primele trei locuri s-ar bate Mercedes-Benz, BMW și Audi, cu toate că mai există în Germania și alte companii de automobile de lux, dar mult mai exclusiviste și mult mai puțin cunoscute. Apoi, dacă vorbim de mașini de buget, trebuie să pomenim neapărat despre Volkswagen - mașina poporului.

Acestea sunt 4 din cele mai cunoscute branduri de mașini germane în întreaga lume, branduri ale căror modele pot fi găsite din plin și pe platforma noastră cauțimașină.ro. Iată ce are de oferit fiecare!

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz, căruia i se mai spune și Mercedes sau Merc, este o marcă germană de automobile care au revoluționat motorizarea. Mercedes-Benz a dat startul la multe capitole din istoria automobilelor întrucât mașinile diesel, motoarele supraîncărcate sau suspensia independentă pe patru roți toate s-au transformat din idei în realitate cu Mercedes-Benz.

Karl Benz este inventatorul autoturismului pe benzină, iar primul său automobil a fost brevetat în anul 1886. Apoi, în anul 1890, Gottlieb Daimler a fondat compania Daimler Motor, împreună cu Wilhelm Maybach. Într-un final, Benz și Daimler au început să colaboreze și s-au contopit într-o singură super companie care a început să producă vehicule de lux, căreia i-au dat numele Mercedes, după fiica unui dealer și investitor important în istoria acestei companii. În cele din urmă numele nu a mai fost schimbat și până în ziua de azi, una din cele mai renumite branduri de mașini germane a rămas cu numele de Mercedes Benz.

BMW

BMW este una din cele mai cunoscute branduri de mașini germane, dar și una din cele care oferă cele mai bune experiențe de condus. Portofoliul de automobile al brandului BMW este foarte divers și atractiv, oferind astfel câte o mașină potrivită pentru fiecare tip de șofer, indiferent de preferințele acestuia.

Ca firmă, BMW a fost înființată în anul 1913 cu numele de Rapp Motorenwerke GmbH, fiind fondată de inginerul german Karl Rapp. Dar după ce acesta a părăsit compania la doar 4 ani de la lansarea ei pe piață, aceasta a fost rebotezată și a adoptat steagul albastru, specific regiunii bavareze.

Audi

Dintre toate cele trei companii germane care produc mașini de lux, renumite și apreciate în întreaga lume: Mercedes, BMW și Audi, Audi produce cele mai puțin vândute automobile. Dar asta nu înseamnă că nu este o companie de la care merită din plin să cumperi dacă îți place vreun model.

Audi este un brand consacrat, renumit pentru tehnologia sa de ultimă oră, dar și pentru designul automobilelor sale. În plus, automobilele Audi, atât cele dotate cu cutie de viteze automată, cât și cele cu cutie de viteze manuală, se conduc foarte ușor și oferă o experiență de condus excelentă. Vrei să te simți ca un VIP atunci când îți conduci mașina? Dacă da, investește într-un automobil Audi și, din experiență îți spunem că nu vei regreta alegerea făcută!

Volkswagen

Volkswagen nu mai este de mult timp doar numele unui brand, ci și al celui mai mare grup german producător de automobile și al doilea din întreaga lume. Dar chiar dacă performanțele la care a ajuns se datorează și succesului celorlalte mărci ale grupului, suntem convinși că s-ar fi descurcat mai mult decât acceptabil și pe cont propriu deoarece Volkswagen este responsabil pentru mai mult de jumătate din totalul de vânzări obținute de întregul grup.

Volkswagen a luat ființă ca brand în anul 1937, când producătorii săi s-au gândit să ofere poporului german o mașină fiabilă și confortabilă, numai bună pentru condusul de zi cu zi. Și așa s-a născut Volkswagen Beetle, sau broscuța pe care o știe toată lumea. Dar de atunci și până acum, portofoliul Volkswagen s-a diversificat foarte mult și acum chiar oferă mașini pentru toate gusturile.