brand

Cât de bune sunt mașinile Skoda? Topul preferatelor noastre

Cât de bune sunt mașinile Skoda? Topul preferatelor noastre

În mai bine de un secol de când a luat ființă compania Skoda, cehii s-au specializat în construcția mașinilor de familie și pare că acum sunt de neoprit la capitolul popularitate. Compania Skoda, așa cum o știm în ziua de azi, a fost fondată în anul 1895, sub numele de Laurin & Clement. Apoi, 30 de ani mai târziu, Skoda Works, un conglomerat industrial, a preluat această companie. Pe urmă, după cum bine știm, după ce a făcut câteva schimbări la nivelul conducerii sale, Grupul Volkswagen a preluat ștafeta și a transformat Skoda într-o subsidiară a companiei Volkswagen. Până în anul 2018, Skoda a atins performanța de a vinde peste 1.25 de milioane de unități în peste 100 de țări din întreaga lume, așa că nu are niciun rost să ne întrebăm cât e de iubită această marcă de mașini, când e clar că toată lumea o caută.

Am vrut însă să vedem cum stă și la capitolul performanțe așa că ne-am adunat întreaga cauțimașină.ro, am stat de vorbă și am întocmit un top cu cele mai spectaculoase mașini Skoda.

1. Skoda Citigo-E iV

Citigo-E iV a fost prima mașină complet electrică lansată de Skoda. Această mașină este echipată cu un motor electric de 61kW și are nevoie de doar o oră pentru a se încărca de la 0-80%. În timp ce Citigo E iV a fost criticat pentru utilizarea unor materiale de construcție ieftine, prețul său de sub 20.000 de euro îl transformă într-unul din cele mai accesibile automobile electrice de pe piață.

2. Skoda Superb

Lansată pentru prima dată în anul 2001, Skoda Superb este o mașină mare, potrivită pentru șoferii familiști, care prețuiesc spațiul din interiorul mașinilor lor. Mașina a trecut prin trei generații, iar generația actuală, care a fost lansată în anul 2015, se bazează pe platforma MQB. Deși acest vehicul este mare, el este surprinzător de ușor și se descurcă excepțional de bine în curbe.

3. Skoda Yeti

Pentru invenția lui Yeti, Skoda a împrumutat câteva componente de la modelul Octavia și le-a combinat cu alte caracteristici ale modelului Fabia Scout. Skoda Yeti este un SUV crossover ale cărui elemente de bază sunt similare și cu MkII Octavia, dar are un design unic și o suspensie mai înaltă.

4. Skoda Karoq

Karoq este un SUV crossover de dimensiuni medii spre mari, foarte spațios, care a fost introdus de producătorii de automobile cehi pe piață în anul 2017. Karoq îți oferă impresia că ești un om de afaceri de succes, datorită construcției sale luxoase, tehnologiei impresionante și delicioasei sale game de motoare.

5. Skoda Octavia Estate

Dacă ești în căutarea celui mai practic model Skoda, atunci Octavia Estate este exact ceea ce cauți. În afară de absența controalelor climatice de pe acest vehicul, nu există foarte multe lucruri pe care le poți reproșa modelului Octavia Estate. Este una dintre cele mai ieftine mașini de întreținut, practică și accesibilă. De asemenea, cumpărătorii săi pot alege dintr-o gamă de cinci motoare eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

6. Skoda Kodiaq

Când a fost introdus în anul 2016, Kodiaq a cucerit multe inimi prin designul său deosebit și performanțele sale solide. Conceput pentru familii numeroase, acest vehicul este un SUV cu șapte locuri, în prezent cel mai mare SUV de la Skoda. Din 2016 și până acum au existat câteva upgrade-uri minore, dar Kodiaq și-a păstrat caracteristicile de bază.

7. Skoda Octavia

Cea de-a patra generație de mașini cu plăcuță de identificare a lui Skoda Octavia, noul Octavia își propune să detroneze liderul Mk8 VW Golf pe platforma căruia a fost construit. Nu numai că Skoda Octavia are mai mult spațiu de depozitare decât fratele său VW, dar are și un interior mai luxos și se abate de la obiceiul de a-și copia frații de la Volkswagen.

8. Skoda Enyaq iV

Prezentată publicului pentru prima dată în septembrie 2020, Enyaq iV este o altă versiune a automobilului Skoda a VW ID.4, deoarece folosește aceeași tehnologie și aceleași propulsoare. Enyaq iV este disponibil în două variante; Enyaq iV 60 și mai scumpul Enyaq iV 80 sunt echipate cu baterii de 62 kWh, respectiv 82 kWh.