brand

Topul mașinilor second hand pe care le poți cumpăra cu un buget de aproximativ 2000 de euro

Topul mașinilor second hand pe care le poți cumpăra cu un buget de aproximativ 2000 de euro

Cu 2000 de euro nu prea poți să faci mare lucru, în afară de… să-ți cumperi o mașină. Da, ai citit bine! Poți să-ți cumperi o mașină cu un buget de aproximativ 2000 de euro dacă nu ești foarte pretențios în ceea ce privește numărul de kilometri de la bord și alte detalii de acest fel.

Îți prezentăm în continuare câteva variante pe care poți să le iei în calcul și dacă te tentează vreunul din modele, te invităm să folosești apoi motorul de căutare de pe platforma cauțimașină.ro și să găsești un exemplar care să se încadreze în bugetul tău de investiție.

Alfa Romeo 147

Alfa Romeo construiește mașini elegante și, cel mai important, convenabile ca preț. Dacă te orientezi de exemplu către modelul 147, cu trei uși, poți intra în posesia unuia din cele mai frumoase hatchback-uri de pe piață cu un minim de investiție.

Motorul Twin Spark de 2,0 litri necesită schimbarea curelei pentru a se menține sănătos, dar te răsplătește în schimb cu o evacuare excelentă și un răspuns ascuțit când apeși pedala de accelerație. Dacă îl îngrijești corespunzător, 147 nu este cu nimic mai prejos decât oricare altă mașină second care o poți cumpăra cu un buget de aproximativ 2000 de euro. Interiorul său lasă puțin de dorit, iar dacă îți iei un exemplar foarte alergat, s-ar putea să se simtă puțin obosit, dar cel puțin din punct de vedere al caroseriei, nu ai cum să dai greș.

Volkswagen Touran

Dacă ai un buget de investiție mic, dar ai nevoie de mult spațiu, atunci un Touran ar putea fi răspunsul rugăciunilor tale. Acest MPV cu șapte locuri oferă mult volum și o versatilitate asemănătoare cu cea a unei furgonete mari de familie.

Dieselul 1.9 TDI este zgomotos, dar este flexibil și ar trebui să se apropie de 50 mpg dacă ești atent. Calitatea lui VW îți garantează că Touranul este o mașină bună în care merită din plin să investești. Dar nu te aștepta totuși să-și ascundă complet vârsta.

Fiat Panda

E aproape imposibil să găsești o mașină chiar și second hand mai ieftină decât un Fiat Panda. Această mașină mică de oraș demonstrează că există și automobile ieftine și bune, oricât de surprinzător ar putea părea acest lucru. O parte din distracția oferită de aceste mașini se datorează faptului că se pot strecura ușor prin trafic, chiar și la orele de vârf. Cu toate acestea, spațiul din interior nu este foarte mic și faptul că are cinci uși sporește caracterul practic.

De asemenea, un Fiat Panda este ieftin de utilizat, cu motorul său pe benzină de 1,1 sau 1,2 litri din această gamă de preț, deloc pretențios și fiabil. Piesele sunt ieftine și există o mulțime de panda morți gata să doneze piese pentru a-i menține pe cei rămași în viață într-o stare bună de sănătate. Există, de asemenea, și exemplare cu motor diesel dacă îți dorești un vehicul cu maximă economie de combustibil, dar costă puțin mai mult și e puțin mai costisitor de întreținut pe termen lung.

Rugina nu este o problemă atât de mare pe cât ai putea crede, chiar dacă este vorba de o mașină de buget. Nu te aștepta însă la prea mult lux. De exemplu, vei deschide ușile cu o cheie. Dar asta n-ar trebui să te deranjeze prea mult dacă îți dorești o mașină de oraș cu care să mergi mai ieftin decât cu autobuzul.

Skoda Octavia

Actuala Octavia de la Skoda a câștigat premiul pentru Mașina Anului 2020 și, deși versiunile mai vechi nu sunt la fel de atractive ca aceasta, ele împărtășesc multe din aceleași calități admirabile. Cel mai important este că primești mult spațiu pentru puțini bani, iar portbagajul este uriaș.

Pentru un buget de aproximativ 2000 de euro, te alegi cu un automobil Octavia Mk2 cu un stil elegant. Ai putea găsi un model pe benzină, dar noi îți recomandăm motorul 2.0 TDI fiabil și economic dacă chiar vrei să profiți la maxim de banii tăi!