brand

Topul celor mai bune mașini europene fabricate vreodată până acum

Topul celor mai bune mașini europene fabricate vreodată până acum

Europenii se pricep atât de bine la mașini încât este aproape imposibil să întocmești un top cu cele mai bune mașini fabricate vreodată, mai ales că atunci când vine vorba de mașini, fiecare are motivele sale pentru care îi cade cu tronc un automobil sau nu. Dar ne-am dat silința și am adunat în această listă câteva din automobilele care noi credem că au făcut istorie.

Lada Niva

Rusia a contribuit mai mult decât putem să să ne imaginăm la peisajul auto din Europa. Desigur, cea mai mare parte provine din sectoarele lor comerciale și de mașini grele. Lada Niva are ceva cu adevărat special, chiar dacă unele din mașinile acestei mărci sunt pur și simplu oribile. Niva 4x4 a fost pur și simplu genial. Simplu, fiabil și capabil să traverseze aproape orice teren, inclusiv vastul pustiu siberian.

Volkswagen Beetle

Volkswagen Beetle este o mașină față de care nu poți fi indiferent. Ori o iubești, ori o urăști.

Când a apărut, a oferit mai multor milioane de oameni din întreaga lume o formă de transport accesibilă. În esență, reinventând Model T într-o formă mult mai practică și mai fiabilă, mai bună decât majoritatea mașinilor mai scumpe de la acea vreme. A fost atât de bună, încât toți trecem adesea cu vederea faptul că a fost comandat de cel mai mare rău făcător al secolului XX.

Mercedes-Benz W123

La fel ca multe mașini germane, W123 a fost supra proiectat, dar într-un mod în care a beneficiat de fapt consumatorul.

În loc să umple această mașină cu tehnologie de ultimă oră, cei de la Mercedes s-au concentrat mai mult pe siguranță. Cu alte cuvinte, aceste mașini erau relativ simple și complet antiglonț. După ce au vândut milioane dintre ele, producătorii de la Mercedes s-au putut mândri cu faptul că au reușit să facă 1 milion de automobile fără defecțiuni mecanice semnificative.

Bugatti Veyron

Este un alt exemplu de suprainginerire germană, de data aceasta regăsită într-un brand francez, cu o doză considerabilă de design italian.

Această mașină este o realizare uluitoare din punct de vedere tehnologic. Deși marca a fost cumpărată de Grupul VW, Italdesign a fost cea care a realizat lucrările inițiale de proiectare pentru primele prototipuri care au multe în comun cu designul final al Veyron. Ceea ce face ca aceste mașini să fie atât de speciale este calitatea de neegalat, care valorează mai mult decât planul lor.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Această mașină este una din cele mai subapreciate mașini noi de pe piață din ziua de astăzi.

După trei decenii destul de mediocru, Alfa Romeo a demonstrat în sfârșit de ce este în stare când a lansat Giulia și, deși există la ea câteva ciudățenii caracteristice, niciuna dintre probleme nu este o problemă adevărată. Cu alte cuvinte, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio este un automobil de înaltă calitate care se va transforma într-o mașină clasică peste doar câteva decenii.

Citroen DS

În anul 1955, aceasta era mașina viitorului. A fost o mașină pionier din multe puncte de vedere, printre care s-au numărat frânele cu disc, suspensie hidropneumatică și un design futurist incredibil.

Când a fost prezentat pentru prima oară, Citroën DS a fost comandat pe loc de 80.000 persoane, un record care a rămas de neînvins până la apariția Tesla Model 3, mașina viitorului de astăzi.

Porsche 959

Când a fost lansat în anul 1986, Porsche 959 părea o mașină de pe altă lume. Cu tehnologia pe care o poseda, a făcut ca aproape totul să pară învechit și irelevant.

A fost o minune a ingineriei, cu o serie întreagă de premiere, inclusiv o suspensie activă.

Pagani Huayra

Pur și simplu, oriunde ai căuta, este aproape imposibil să găsești ceva mai bun decât Pagani Huayra. Din punct de vedere al stilului său, acest automobil este artă pe roți și ca orice altă operă de artă este total unică. Din punct de vedere al ingineriei, este cel mai bun dintre pe care îl pot oferi cei de la ICE, putere maximă, accelerație incredibilă și o viteză de supercar.

Ți-a plăcut vreuna din mașinile prezentate de noi în acest articol? Folosește motorul de căutare cauțimașină.ro și vezi dacă nu cumva vinde cineva automobilul care îți place la un preț convenabil.