brand

Cele mai bune 5 automobile produse vreodată de francezi

Cu toate că Franța nu se laudă cu un număr la fel de impresionant de branduri de mașini precum Statele Unite ale Americii sau Germania, de-a lungul timpului, a reușit și ea să lanseze pe piață niște bijuterii neprețuite.

Franța nu este doar țara vinului bun, a dragostei și a beatitudinii, ci și a automobilelor sport cu un design atrăgător și performanțe uimitoare. Nu ne crezi? Ca să te convingem, noi, echipa cauțimașină.ro, ți-am pregătit această listă cu exemplare de excepție create de francezi, care la vremea când au fost lansate pe piață, ar fi putut concura cu oricare mașină din aceeași categorie, dar de la alt brand.

Cele mai bune 5 automobile produse vreodată de francezi

1. Citroen 2CV

În anii 40 când germanii aveau Volkswagen-ul Beetle, Francezii au inventat Citroen-ul 2CV. Cele două automobile au fost construite cu exact același scop. Fiecare nație a urmărit să fabrice un mijloc de transport practic și ieftin, pentru omul de rând, care să-l folosească atunci când se deplasează de acasă până la muncă și înapoi.

De fapt, pe vremea aceea, Guvernul European chiar îi taxa diferit pe proprietarii de mașini, în funcție de numărul de cai putere pe care îi aveau vehiculele lor. Ca rezultat, producătorii de mașini nu se întreceau ca acum la capitolul viteză, ba dimpotrivă, scoteau pe bandă mașini din ce în ce mai încete. Citroen 2CV de exemplu, avea doar doi cai putere taxabili, dar cu toate acestea, a avut un succes nebun și faima lui a durat mai multe decenii, până la sfârșitul anilor 80.

Cele mai bune 5 automobile produse vreodată de francezi

2. Renault Megane

Renault Megane este răspunsul francezilor la provocarea hot hatch. Încă din anii 70 cei de la Megane s-au străduit să creeze un hatchback emblematic și au dat lovitura cu Renault Megane.

La fel ca și Citroen-ul de mai devreme, Renault Megane este una din acele mașini franceze care a făcut față testului timpului pentru mai multe decenii la rând. Încă din anul 1995, producătorii săi au încercat tot felul de abordări, iar recenziile din partea publicului au fost când bune, când mai puțin bune. Dar per total, ca model Renault Megane s-a ținut bine până acum și credem noi că și pe viitor va face față cu succes provocărilor care îl așteaptă.

Cele mai bune 5 automobile produse vreodată de francezi

3. Citroen DS

În ziua de azi Citroen nu este nici pe departe o marcă de mașini populară, cel puțin nu în afara Franței. Dar în anii 50, cei de la Citroen se pare că știau să facă mașini ca nimeni alții.

Sistemele hidraulice nu erau un lucru comun în această perioadă, iar mașinile care erau prevăzute cu ele le foloseau doar pentru schimbătoarele de viteză și pentru frâne. Dar în ceea ce privește suspensia sau transmisia, sistemele hidraulice nici nu făceau parte din ecuație. Din acest motiv, încă de la lansarea sa pe piață, Citroen DS s-a vândut mai ceva ca pâinea caldă și parcă era prevăzut cu un magnet pentru șoferi. La un moment dat, tehnologia de ultimă generație de care dispunea acest automobil, i-a salvat chiar viața președintelui Franței, iar asta nu este puțin lucru.

Cele mai bune 5 automobile produse vreodată de francezi

4. Venturi Coupe 260

Venturi este unul din cele mai celebre branduri de mașini europene de care nu a auzit aproape nimeni niciodată. Cei de la Venturi nu s-au dat în vânt după lansarea de noi modele, dar chiar și așa ceea ce au făcut au făcut bine, mai ales în privința automobilului Venturi Coupe 260.

Venturi Coupe 260 nu a fost chiar o mașină produsă în masă, mai ales în termeni moderni și a reușit să vândă doar 188 de exemplare din cele 260 create vreodată. Dar asta doar pentru că brandul nu era suficient de popular, întrucât, în ceea ce privește designul și alte caracteristici, nimeni nu avea de ce să se plângă.

Cele mai bune 5 automobile produse vreodată de francezi

5. Peugeot 205 GTI

Probabil că ți-ai dat deja seama, dar mai repetăm și noi o dată ca să ne asigurăm că suntem pe aceeași undă, francezii nutresc niște sentimente aparte pentru cursele de mașini. De fapt, dacă ne uităm mai bine la profilurile piloților de curse, cei mai mulți piloți de succes au fost ori francezi ori finlandezi, iar asta spune multe despre dragostea acestor două popoare pentru viteză.

În ceea ce privește mașinile de curse, Peugeot 205 GTI este una care se remarcă în mod deosebit. Cu o personalitate duală, acest automobil de excepție oferă o satisfacție nemaipomenită atât șoferilor obișnuiți, cât și amatorilor de viteză.