brand

Top 5 cele mai bune mașini raport calitate-preț în 2022

Top 5 cele mai bune mașini raport calitate-preț în 2022

În ultimii ani prețul mașinilor abia ieșite de pe poarta fabricii nu mai sunt chiar atât de mari ca în trecut. Producătorii se întrec în a lansa modele cât mai sustenabile, care deși poate nu excelează la design sau performanțe tehnice, sunt extrem de bune pentru drumurile de zi cu zi.

Așadar, deși li s-a pus cumva eticheta că autoturismele noi sunt automat și extrem de scumpe, astăzi poți să achiziționezi modele care au chiar costuri de achiziție decente pentru calitatea pe care o oferă.

Asta, bineînțeles, dacă vrei să cumperi o mașină fără prea multe pretenții, dar cu care ”să îți faci treaba”, pe românește. Și cu siguranță vei face o treabă extrem de bună, mai ales că știm cu toții că o mașină nouă vine la pachet cu destule avatanje față de una second hand.

Am selectat 5 mașini care chiar ar trebui să îți facă cu ochiul dacă nu ai un buget foarte mare, dar îți dorești totuși ceva de încredere și care să te conducă pe drumuri sigure câțiva ani buni.

Verifică ce oferte găsești pentru acestea pe platforma noastră cautimasina.ro.

1. CLIO AUTHENTIC SCE 65 - de la 9.800 euro(cu rată de leasing de la 100 €/lună** TVA inclus prin Renault Finance și Programul RABLA 2022)

Linii fluide, profil dinamic, aripi sculptate și noul sistem de iluminare full LED. Clio te captivează cu stilul său de la prima vedere.

Pentru acest preț vei avea următoarele echipamente: aer condiționat, apel de urgență 112 (emergency call), asistență la menținerea benzii de rulare, lumini față & spate full led, cruise control, oglinzi electrice și încălzite, sistem recunoaștere indicatoare rutiere, senzor ploaie și lumina.

2. KIA PICANTO 1.0 MPI 5MT URBAN – de la 10.217 euro (prin Programul Rabla)

Este un automobile perfect pentru oraș, prevăzut cu multe dotări care pun accent pe siguranța ta, a pasagerilor dar și a celorlalți participanți la trafic. Spre exemplu, Sistemul de management al automobilului (ABS + ESC + HAC) este gândit special pentru confortul și siguranța ta. Sistemul de navigație de 8.0" + RDS+ DAB îți oferă tot confortul necesar unei călătorii în siguranță și în plus, ești la curent cu toate informațiile despre trafic, în timp real. Sistemul AEB îmbunătățește siguranța în două moduri - în primul rând, ajută la prevenirea accidentelor prin identificarea situațiilor critice iminente și avertizarea șoferului iar în al doilea rând prin atenuarea gravității accidentelor care nu pot fi evitate, prin reducerea vitezei.

3. Logan Comfort ECO-G 100 - de la 10.700 euro ( prin Programul Rabla 2022 și Dacia Avantaj)

Nu putea lipsi din topul nostru marca autohtonă, Dacia, cu binecunoscutul său model, Logan. Deși am putea spune că nu are neapărat un design care te dă pe spate, are un preț extrem de bun pentru ceea ce oferă.

Dacă vrei să fii prim proprietar și nu vrei să arunci cu banii pe fereastră pentru diverse opțiuni futuriste, Loganul ar putea fi ”răspunsul” tău.

În echiparea standard, modelul este prevăzut cu aer condiționat cu reglare manuală, proiectoare de ceață, Cruise control, senzori parcare cu spatele, media display, jante flexwheel 15".

4. IGNIS MILD HYBRID 12V PASSION 1.2 5MT 2WD – de la 11.415 euro (prin Programul Rabla)

Are un design emblematic, gata să capteze toată atenția, cu o personalitate unică. Cu acest model te vei face remarcat oriunde ai merge, dar te vei bucura și de un interior cu aspect premium, elegant dar care accentuează cu adevărat și stilul urban. Cu motorul său performant DUALJET și cu ajutorul tehnologiei hybrid vei avea de asemenea parte de un consum de carburant mai redus.

5. DACIA SANDERO STEPWAY – de la 13.650 euro

Dacă vrei un crossover, Sandero Stepway ar trebui să fie printre opțiunile tale. Profil impresionant, linii orizontale fluide, o nouă semnătură luminoasă LED în formă de Y și gardă la sol înălțată, Sandero Stepway se remarcă printr-un design complet revizuit, afișând un stil de veritabil crossover. Te vei bucura de un interior funcțional și spațios, dar și extrem de confortabil, oricât de lungi vor fi drumurile tale.