brand

Top 5 cele mai bune branduri de automobile europene

Top 5 cele mai bune branduri de automobile europene

În Europa s-au născut unele dintre cele mai populare și apreciate branduri de automobile din întreaga lume.

La urma urmei, Europa este continentul care a produs primul automobil din lume, asta din cauza unui singur om. Karl Benz este considerat persoana care a inventat prima mașină pe la sfârșitul anilor 1880, iar acest om remarcabil era din Germania.

Când vine vorba de mașini, Germania are un anumit sentiment de mândrie în a produce cele mai bune mașini din lume. Topul celor mai buni producătorii de mașini din Europa este dominat de germani, dar există și producători de alte naționalități ale căror nume sunt celebre, nu doar în Europa sau în America de Nord, ci și în restul globului. Iată topul cauțimașină.ro al celor mai buni dintre producătorii de mașini din Europa.

5. Audi

Prima companie de pe listă noastră este tot un producător de mașini german, bine cunoscuta companie Audi. Audi a fost înființată în anul 1899. Inițial, marca se numea Horch și aparținea companiei August Horch and Cie. Numele acesteia a fost schimbat 10 ani mai târziu în Audiwerke AG, Zwickau. Apoi, după 22 de ani, a fuzionat cu alte trei companii din Germania pentru a forma Auto Union AG.

S-au purtat războaie în domeniul automobilelor și iată că Audi, încă este în picioare și nu oricum, ci ca unul dintre cei mai buni producători de automobile din lume. Audi este responsabil pentru vehicule uimitoare precum: Audi Q5, Audi A3, A6 și Audi TT.

4. Aston Martin

Ați văzut vreodată un Vanquish S? Să conduci un astfel de automobil te transformă pe loc în Daniel Craig sau Pierce Brosnan ori în orice alt actor care l-a jucat vreodată pe celebrul James Bond, pe care îl preferi. Aston Martin este mașina oficială a agentului 007, și pe bună dreptate, deoarece acesta este un producător de mașini britanic. Aston Martin a produs mașini frumoase. În afară de Vanquish S, mai există Vantage, DB5, Rapide, DB7 și DB9 și Aston Martin Vulcan, super sexy. Fondatorii Aston Martin au fost Lionel Martin și Robert Bamford au fondat compania în 1914. Astăzi, această companie este clasată drept unul dintre cei mai buni producători de automobile din Europa și bineînțeles, din lume.

3. Bentley

Walter Owen sau W.O. Bentley, așa cum prefera de fapt el, a fost fondatorul companiei Bentley. Cu sediul central în Crew, Cheshire, Anglia, această companie s-a născut cu exact 100 de ani în urmă. În timp ce mașina a devenit faimoasă după ce a câștigat epica cursă de la Le Mans nu o dată, ci de cinci ori, compania a ajuns să devină una dintre cele mai luxoase și mai sofisticate mașini care au ajuns vreodată pe șosele. Bentley-urile sunt scumpe. Dacă îți permiți un Bentley, înseamnă că ești o persoană foarte înstărită. Hai să luăm de exemplu: Bentley Continental Flying Spur din 2006, model cu o vechime de 13 ani, dar care încă valorează 27.000 de dolari pe piață.

2. BMW

BMW este una dintre cele mai cunoscute companii auto din galaxie, o companie al cărui nume este de fapt Bayerische Motoren Werke. Doi bărbați, Karl Rapp și Gustav Otto, au început compania. Când au început în 1916, erau cunoscuți ca BFW, și apoi BMW AG în anul următor. Emblema a fost creată în același an și folosește cu mândrie culorile statului bavarez.

1. Porsche

Porsche 918 Spyder, Project Gold Porsche 993 și Porsche Rinspeed zaZen, sunt doar trei mașini produse de Porsche care valorează cel puțin 3 milioane de dolari fiecare. Acest producător german de mașini și-a început activitatea în 1931, sub conducerea lui Ferdinand Porsche. Beetle original este un produs Porsche, oricât ar părea de incredibil acest lucru. De asemenea, Porsche au construit și mașini de curse precum: Type 64 Racing Coupe sau mașina de curse Grand Prix, alimentată cu motor cu 16 cilindri. Unele dintre cele mai bune mașini Porsche sunt 911 Carrera RS, 986 Boxster și 918 Spyder. Cele mai recente oferte ale companiei Porsche pentru publicul larg sunt noul SUV Cayenne și Panamera, două automobile absolut impresionante, indiferent de care este marca ta preferată de mașini.