brand

Top 3 cele mai vândute mașini în funcție de segment

Top 3 cele mai vândute mașini în funcție de segment

Achiziția unei mașini noi este un aspect ce trebuie evaluat din mai multe puncte de vedere pentru a te asigura că faci alegerea potrivită. Fie că este vorba de design, performanțe, consum, tipul de transmisie sau clasa din care face parte mașina, este important să identifici modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

În ultimul timp tot mai mulți șoferi au tendința de a trece de la mașinile de clasă mică la SUV-uri chiar și atunci când acestea sunt folosite preponderent în oraș. De asemenea se observă un trend al achiziției de mașini hibride sau electrice în detrimentul celor care folosesc combustibil clasic.

Datele culese de JATO Dynamics pentru 28 de piețe europene (UE-25 + Regatul Unit, Norvegia și Elveția) arată care au fost mașinile preferate de europeni în 2021 în ceea ce privește clasa din care acestea fac parte.

Echipa cautimasina.ro îți pune la dispoziția lista acestora pentru a putea avea o idee mai clară dacă și tu ai în plan achiziția unui autoturism nou pentru acest an.

Iată așadar care sunt top 3 cele mai vândute mașini în 2021 pentru fiecare segment în parte. Cu siguranță vor fi alegeri interesante și pentru 2022.

Segmentul A (mașini de oraș)

Segmentul B (mașini subcompacte)

Segmentul C (mașini compacte)

Segment D (mașini de mărime medie)

Segment E (mașini executive)

Segmentul F (mașini e lux)

Mașini Sport

SUV-uri mici

SUV-uri compacte

SUV-uri medii

SUV-uri mari

SUV-uri de lux