brand

Topul mașinilor preferate de români în anul 2022. În ce branduri investesc conaționalii noștri?

Topul mașinilor preferate de români în anul 2022. În ce branduri investesc conaționalii noștri?

Numărul de înmatriculări de autoturisme noi în România a crescut semnificativ în primele luni ale acestui an comparativ cu anul trecut. Doar în luna februarie au fost înmatriculate peste 8.600 de unități, iar lucrurile merg din bine în mai bine.

La capitolul branduri, se pare că românii preferă în mod special anul acesta să investească în Dacia, Hyundai și Skoda, lucru cu care ne-am obișnuit deja și din anii precedenți.

Pe de altă parte, în ceea ce privește numărul de înmatriculări de autoturisme second-hand, înregistrate pentru prima oară în România, observăm o ușoară scădere față de anul trecut. Din aceste informații putem trage concluzia că, în ciuda tuturor evenimentelor actuale care ne influențează pe fiecare dintre noi și inflației în continuă creștere, 2022 este un an care a început relativ bine pentru români.

10 Cele mai râvnite branduri de mașini în România, anul acesta

Dacia

În ciuda sondajelor care arată că puțini români și-ar cumpăra o Dacia dacă ar avea bani de investit într-o mașină nouă, se pare că brandul nostru național încă este cel mai apreciat pe plan local și are încă fanii săi, destul de numeroși de altfel. Și la urma urmei, de ce nu ar fi așa? Dacia este un brand fiabil, cu succes nu doar la noi, ci în multe țări Europene, cu modele foarte convenabile ca preț. De aceea, dacă ești gata să lași preconcepțiile la o parte și să investești și tu într-un automobil Dacia, hai pe platforma cauțimașină.ro și dă-ți întâlnire cu mașina preferată!

Hyundai

Hyundai este o companie coreeană care a devenit spaima producătorilor europeni de mașini. Este greu să compari brandul Hyundai cu Mercedes sau BMW dacă te gândești la lux, însă, în ceea ce privește fiabilitatea, nimeni nu are nimic de reproșat acestei companii, iar prețurile sunt unele cinstite pentru ceea ce ți se oferă.

Skoda

Skoda este un brand destul de piperat ca preț în comparație cu altele, dar în același timp, mai ales datorită modelului Skoda Octavia, numele acestuia a devenit sinonim cu calitatea. Iar românii nu se dau în lături de la a plăti puțin mai mult dacă au șansa de a cumpăra ceva bun. De aceea Skoda încă este o mașină foarte bine vândută și anul acesta.

Volkswagen

La fel ca și Dacia, Volkswagen nu are rivali în categoria sa pe piața românească. Dacă mașinile românești se vând pentru că au un raport calitate / preț bun, atunci vehiculele poporului din Germania au fanii lor atrași de lux și calitate.

Ford

Când vine vorba de mașini americane, românii preferă Fordurile și nu oricare, ci pe cele Puma, care nu lipsește din niciun top românesc de mașini noi vândute în România și care se produce la Craiova.

Toyota

Până nu de mult, majoritatea amatorilor de automobile asociau siguranța și fiabilitatea cu numele Toyota. Acum au mai adăugat o definiție acestui brand și îl laudă pentru grija și atenția pe care o acordă mediului înconjurător. Nu mulți conaționali ai noștri pun accent pe ecologie, dar cei care o fac nu se dau în lături de la a investi în modele hibrid de la Toyota sau chiar vehicule electrice.

Renault

Românii au atât de multă încredere în compania franceză Renault încât chiar și online au curaj să cumpere astfel de mașini. Conform unui articol din publicația Wall-Street, în anul 2020 de exemplu, s-au vândut aproape 1000 de unități Renault în România, doar pe internet.

Mercedes

Chiar și pentru un top auto românesc, era imposibil ca numele Mercedes să nu apară nicăieri. Mercedesurile sunt preferatele celor pentru care imaginea înseamnă totul, iar la capitolul stil și eleganță cu greu îi poți întrece pe germani.

Peugeot

Peugeot este un brand cu prețuri bune în general, preferat de români atât nou-nouț, proaspăt ieșit de pe linia de producție, cât și second hand.

Kia

În mod surprinzător sau nu, în topul de anul acesta și-a mai făcut apariția o companie coreeană și cel mai probabil lucrurile nu se vor schimba nici până la sfârșitul anului. La fel ca Hyundai, Kia fabrică mașini de o fiabilitate exemplară și cu un raport bun calitate / preț.