brand

Top 10 mașini cu cel mai mic consum

Top 10 mașini cu cel mai mic consum

Atunci când alegem un autoturism, fie el nou sau second hand, consumul de carburant este unul din criteriile la care cu siguranță fiecare din noi ne raportăm. Nu numai că prețurile au explodat în ultima vreme la pompă, dar sigur cu cât mașina este mai ușor de întreținut cu atât este mai de dorit.

Pentru că vara a început deja și cheful de plimbare este din ce în ce mai mare, ne-am gândit să facem o listă cu mașini cu un consum mic care te vor ajuta să mai salvezi bugetul de vacanță.

Vezi ce oferte de mașini noi și second hand găsești pe platforma noastră cautimasina.ro.

Toyota Prius este primul model hibrid care a făcut deja istorie. Nu numai că are un consum mic, de aproximativ 3l/100 km, dar această mașină se poate lăuda și cu performanțe remarcabile din punct de vedere fiabilitate, caracteristici de siguranță și confort.

Opel Corsa este confortabil, practic, ușor de parcat și de întreținut per ansamblu. Este potrivit mai ales pentru condusul în oraș și este alegerea și a multor companii care le oferă angajaților lor mașini de serviciu. Și asta exact din motivul că are un consum de 3.2 l/100 km.

Toyota Yaris este încă un model al binecunoscutului brand japonez care se mândrește cu un consum mic de 3.3 l/100 km. De asemenea, deși are dimensiuni reduse, modelul Yaris este suficient de încăpător la interior, astfel încât poate deveni partenerul tău ideal de excursii de week-end sau pentru naveta zilnică.

Seat Ibiza este mereu plin de viață și cu un design atractiv, însă este la fel de recomandat și pentru consumul și emisiile scăzute. Producătorul declară un consum de 3.4 l/100 km.

Peugeot 308 are un design seducător și este un model vârf de gamă, ce captivează prin personalitatea și dinamismul său. La motorizarea de 1,6l, consumul estimat este de 3.8 l/100 km.

Mazda 2 are unul dintre cele mai economice motoare pe benzina ce determină un consum de aproximativ 3,9l la 100 de km.

Ford Fiesta este o alegere la fel de potrivită dacă vrei un autoturism ușor de condus prin oraș și care nu te va face să cheltui o avere la benzinărie. Modelul se mândrește cu un consum de 4.3 l/100 km.

Skoda Fabia se mândrește cu un design modern, tehnologie de ultimă oră și cel mai mare portbagaj din clasă. De asemenea, consumul este unul la fel de simpatic: 5 l/100 km.

Volkswagen Polo este echilibrat din toate punctele de vedere. Confortabil, se strecoară cu ușurință pe străzile înguste ale orașelor și nu necesită cheltuieli de întreținere mari. De asemenea, consumul este unul mai mult decât decent: 5 l/100 km.

Renault Kadjar este declarația oficială că SUV-urile de ”eră nouă” pot fi la fel de eficiente din punct de vedere consum ca mașinile mici de oraș. Poți obține confortul, siguranța și puterea noului Kadjar cu un consum de numai 5.6 l/100 km.