brand

Top 10 mărci auto populare în România

Top 10 mărci auto populare în România

Deși piața auto din țara noastră este destul de generoasă și găsim multe mărci și modele de mașini noi sau second hand, unele dintre ele sunt cu siguranță mai apreciate de către șoferii români.

Le vedem mult mai des pe străzile patriei, sunt mult mai căutate în vederea achiziției și unele dintre ele au devenit chiar un etalon de bunăstare socială.

Am interogat anunțurile de vânzări auto de pe platforma noastră cautimasina.ro și am vrut să vedem care sunt cele mai populare mărci auto printre șoferii români dar și care sunt cele mai căutate modele.

Ce a ieșit?

Un top 10 mărci auto populare în România, pe care vă invităm să îl descoperiți mai jos.

Deși piața auto din țara noastră este destul de generoasă și găsim multe mărci și modele de mașini noi sau second hand, unele dintre ele sunt cu siguranță mai apreciate de către șoferii români.

De dimensiuni mici, ușor de parcat și de strecurat printre străzile înguste și parcările suprasolicitate, dar și cu indici de consum de combustibil favorabili, mașinile de oraș sunt printre tipurile preferate și de șoferii români, fie că vorbim de cele second hand, fie că luăm în calcul mașinile noi.

Așadar, dacă ești în căutarea mașinii tale perfecte de oraș, nu numai că te invităm să accesezi platforma noastră cautimasina.ro pentru a găsi modelul preferat, dar am făcut și un top 10 din care ai putea să te inspiri.

Iată care ar fi în viziunea noastră un top 10 pentru cele mai bune mașini de oraș ce merită achiziționate în 2022:

Volkswagen – 21.116 anunțuri

Cu siguranță este una dintre cele mai iubite mărci de mașini din România, mai ales atunci când vine vorba despre mașini second hand. Multe dintre autoturismele aduse din Germania sunt marca Volkswagen și șoferii români par să nu se mai plictisească de celebrele Passat sau Golf. Și pe bună dreptate: au un design frumos, sunt fiabile, consum bun, cheltuieli de întreținere decente și mai ales un raport calitate-preț optim pentru bugetele multora dintre noi.

Modele Volkswagen populare: Golf, Passat, Polo, Tiguan, Touran, Touareg.

BMW – 12.467 anunțuri

Imediat după Volkswagen se situează un alt brand extrem de apreciat de către români: BMW. Extrem de puternică și sportivă, dar și luxoasă și construită trainic, această marcă este pe lista multor șoferi români care caută să achiziționeze un autoturism și care alocă un buget ceva mai mare.

Modele BMW populare: Seria 1, Seria 3, Seria 5, Seria 7, X5, X6.

Skoda – 11.596 anunțuri

Rivala principală a Volkswagen, Skoda este la fel de apreciată pentru modelele sale de calitate, fiabile, ușor de întreținut și la un buget rezonabil.

Modele Skoda populare: Octavia, Superb, Fabia, Kodiaq.

Audi – 11.578 anunțuri

Elegant, cu un design impecabil atât la interior cât și la exterior, Audi se înscrie cu brio în lista de favorite a românilor. Calitatea Audi este una care poate fi cu greu depășită, bazându-se întotdeauna pe inovație și progrese tehnologice iar performanțele sale sunt greu de egalat.

Modele Audi populare: A3, A4, A6, Q7.

Opel – 10.631 anunțuri

Opel este recunoscut pentru că oferă calitate la prețuri accesibile în clasa medie. Mașinile sale sunt fiabile, nu au costuri mari de întreținere și sunt unele dintre primele alegeri atunci când vine vorba de mașini potrivite atât pentru oraș, cât și pentru cei care au familie.

Modele Opel populare: Astra, Corsa, Insignia.

Ford – 9.410 anunțuri

Ford produce mașini durabile și de fiecare dată cu caracteristici tehnice inovative, fiind o alegere constantă și printre achizițiile auto din România.

Modele Ford populare: Focus, Fiesta, Mondeo, Kuga.

Mercedes-Benz – 8.152 anunțuri

Această marcă rămâne una emblematică pentru eleganță, stil și clasă. Deși marjele de preț pentru modelele sale sunt destul de mari pentru bugetele medii ale multor șoferi din România, Mercedes Benz nu dezamăgește niciodată.

Modele Mercedes-Benz populare: Clasa C, Clasa E, Clasa S, GLA, GLC, GLE.

Renault – 7.733 anunțuri

Renault este fiabil și are un raport calitate-preț bun. Este ales în special de șoferii care nu au prea multe pretenții din punct de vedere estetic, dar vor o mașină pe care se pot baza.

Modele populare Renault: Megane, Clio, Scenic, Kadjar, Laguna.

Dacia – 6.622 anunțuri

Nu putea lipsi din top marca națională. Dacia este marca potrivită mai ales dacă vrei o mașină nouă dar nu vrei să aloci un buget prea mare pentru această achiziție.

Modele populare Dacia: Logan, Sandero, Duster.

Peugeot – 5.911 anunțuri

Peugeot își canalizează energia pentru a construi mașini elegante, cu un aer parizian și un interior proiectat cu atenție până la cel mai mic detaliu. A îndrăznit întotdeauna cu designuri și materiale interesante dar și culori vibrante.

Modele populare Peugeot: 206, 307, 308, 3008.