brand

Skoda a lansat un nou concept pentru o mașină de curse cu 0 emisii: Skoda Vision GT

Skoda a lansat un nou concept pentru o mașină de curse cu 0 emisii: Skoda Vision GT

Pasionații de curse de mașini au un motiv în plus pentru a urmări aceste competiții și pentru a se bucura de modelele ce ”defilează” în viraje: Skoda a dezvăluit publicului un nou concept de mașini de curse cu 0 emisii – Skoda Vision GT.

Brandul ceh este recunoscut pentru practicabilitatea și fiabilitatea mașinilor pe care le produce, Octavia și Fabia fiind unele dintre cele mai cumpărate modele din Europa, inclusiv în România.

Cine ar fi crezut că Skoda însă cochetează și cu dezvoltarea unei mașini de curse? Mai mult...aceasta să fie chiar cu 0 emisii.

Compania cehă a „dezvăluit” acum câteva zile conceptul de roadster Vision GT la expoziția Design & Retrofit de la Bruxelles, aducând un omagiu modelului Skoda 1100 OHC cu două locuri din 1957.

La fel ca modelul 1100 OHC, Vision GT este o mașină de curse de culoare roșie, numai că va fi monopost iar pilotul va fi așezat în centru. Bineînțeles că schimbarea principală față de modelul de bază constă în trecerea către un propulsor electric.

De asemenea, în cockpit Skoda adaugă scaunul suspendat flexibil care este proiectat pentru a „compensa optim forțele g” iar volanul futurist din fibră de carbon este aplatizat în partea de sus și de jos

Un lucru cu adevărat inovator este acela că informațiile necesare șofatului sunt proiectate direct pe viziera căștii pilotului.

În ceea ce privește designul exterior, acesta este inspirat de mașinile de curse Formula E, evident în special în aripa spate din două piese.